27.04.2022 | Michal Raška | Zápas

Rezervu Sparty poslal do vedení Juliš, ovšem Jihlava nesložila zbraně a bere bod

Foto: sparta.cz/
Praha - V souboji 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY byla rezerva Sparty favoritem, ačkoliv v deváté minutě už vedla, tak Jihlava nesložila zbraně a uhrála výsledek 1:1. Pražany hned na začátku duelu poslal do vedení Lukáš Juliš, ovšem v 62. minutě rozehrával celek z Vysočiny pokutový kop, který přesně zavěsil Jakub Selnar. Letenští tak zůstávají na třetí pozici tabulky, naopak hosty najdeme na osmé příčce.
8' Juliš
62' Selnar (pen)
bez karet
41' Křišťál
89' Krčík
Sestavy
Tůma – Suchomel, Piško (C), Červak (84. Vydra), Polidar – Ryneš, Jonáš, F. Souček (68. Pudhorocký), Goljan (59. Dudl) – L. Juliš (68. Turyna), Kozák (59. Holoubek).
Na lavičce: Kotek, Tvaroh
Trenér: Michal Horňák
Jágrik – Křišťál, T. Vlček, Krčík, T. Svoboda – Křivánek (90. Shudeiwa), Selnar (76. Vedral), Lacko (C), Tureček (90. Musil), Peřina (67. Fila) – Zoubele (76. Tall).
Na lavičce: Vejmola, Belaid
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Švagr – Vyhnanovský, Matoušek • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 183

Komentář

První poločas patřil pražskému celku. Už po dvou minutách hry se totiž skvěle hrající Matyáš Kozák prodral ke hlavičce, která prosvištěla nad horní tyčí jihlavského brankáře Adama Jágrika. V 8. minutě se béčko Sparty dočkalo branky, když si Kozák zpracoval fantastický pas Součka a připravil tutovou příležitost Lukáši Julišovi, jenž zakončil nekompromisně k pravé tyči a poslal tak domácí celek do vedení 1:0.

Následně se síly na zeleném pažitu srovnaly a ve 36. minutě musel domácí gólman Jakub Tůma vyrazit nebezpečnou hlavičku Tomáše Vlčka. Nakonec se ale celá akce odehrála v ofsajdovém postavení, což potvrdil pomezní rozhodčí zvednutým praporkem. Zbytek první půle už nepřinesl nic vážnějšího a Sparta tak šla do poločasové přestávky ve vedení. 

Do druhé půle utkání vstoupila Vysočina v daleko lepším tempu a první menší varování přišlo v 57. minutě z kopačky Jakuba Selnara, který vystřelil nějaký ten metr nad domácí svatyni. V 61. minutě se Tomáš Jonáš snažil odkopnout balón na hranici malého vápna, ale trefil pouze ruku svého spoluhráče Milana Piška, čímž daroval soupeři pokutový kop. Ten si vzal na starost Jakub Selnar, jenž vystřelil přízemně k pravé tyči, zatímco gólman Jakub Tůma si vybral druhou stranu a skóre utkání se srovnalo na 1:1. 

Jihlava pokračovala v nátlaku, který mohla zužitkovat v 78. minutě, když Radek Křivánek dokázal prodloužit míč z rohu na volného Dávida Krčíka, ale jeho hlavička v obrovské šanci trefila pouze brankovou konstrukci! Ke konci utkání se obě mužstva snažila strhnout vítězství na svou stranu, ale žádná vážnější šance už k vidění nebyla a zápas tak skončil stejně jako na podzim smírně, tentokrát ovšem 1:1.