26.04.2022 | Tomáš Secký | Zápas

Líšeň zvládla šlágr s Varnsdorfem, o jedinou trefu se postaral Málek

Foto: Tomáš Secký / kvarnsdorf.cz
Varnsdorf - V rámci 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítal Varnsdorf na svém hřišti Líšeň, s níž prohrál 0:1. První poločas nabídl vyrovnanou partii, ovšem po změně stran hostující celek výrazně přidal a zapsal do tabulky cenné tři body. Dvacet minut před koncem normální hrací doby zazářil severočeský brankář Richter, který vytáhl parádní zákrok. O chvíli později navíc trefil tyč Marek Matocha a zdálo se, že utkání skončí bez branek. Ovšem v 78. minutě se přihlásil o slovo Jaroslav Málek, jenž stanovil konečný výsledek střetnutí.
bez branek
78' Málek
bez karet
73' Matocha
Sestavy
A. Richter – M. Richter, M. Kubista (31. Kouřil), Zbrožek, Heppner – Bláha (C), Kocourek – Radosta (61. Schön), Ondráček (61. Žák), Dordić – Velich.
Na lavičce: Vaňák, Hušek, Bína, Pajkrt
Trenér: Pavel Drsek
Veselý – Pašek, Otrísal, O. Ševčík (C), Lutonský – Jeřábek – Ulbrich (90+1. Bednář), Matocha (90+1. Minařík), Machalík (24. Šumbera), Málek – Zikl (86. Toutou Mpondo).
Na lavičce: Marek, Krška, Chládek
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Křepský – Antoníček, Dohnálek • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 395

Komentář

Úvod utkání patřil Varnsdorfu. Kdyby to po sedmi minutách bylo tři nula pro domácí, nikdo by se nemohl divit. První šance přišla hned ve 4. minutě. Dordič dostal míč do lajny, udělal s ním rychlé dva kroky a přízemním centrem hledal nabíhajícího Ondráčka. Jeho pokus z hranice malého vápna na poslední chvíli zablokoval Lutonský. O minutu později byl ve slibné šanci Dordič, který chtěl vzít celou akci na sebe. Místo přihrávky zvolil střelu, které však chyběla razance a Veselý si připsal další zákrok během krátké chvíle. A když se v 7. minutě neprosadil ani Radosta z hranice malého vápna, převzali otěže hry hosté.

Marvani začali být častěji na míči a dostávali Varnsdorf pod tlak. Ve 29. minutě si zpracoval vysoký centr Šumbera, zasekl míč do protipohybu obránce a razantně vystřelil. Pozorný Richter jeho pokus vytáhl na rohový kop. Domácí poté vyrovnali hru, a když se neujal ani centr Radosty v závěru prví půle, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhé pětačtyřicetiminutovka začala ve vysokém tempu, oba týmy ale trápila přesnost ve finální přihrávce. Varnsdorf většinu svých akcí zkoušel založit po levé straně přes Heppnera, pozorná obrana hostů ale nedovolila domácím zakončit. Poslední půl hodina hry opět patřila Líšni. V 70. minutě vytasil fantastický zákrok Richter, který nejprve odvrátil střelu z malého vápna a následně zlikvidoval i dorážku Zikla z bezprostřední blízkosti. O dvě minuty později dalším pokusem orazítkoval tyč Matocha.

Líšeň se dočkala v 78. minutě. Jaroslav Málek zahrával standardní situaci ze střední vzdálenosti a míč po jeho kopu skončil s odrazem o plochu až v brance. Varnsdorf se v posledních minutách zápasu snažil o vyrovnání, Bláha ovšem hlavičkou zakončoval mimo tři tyče. Marvani si tak ze severu Čech odváží tři body a v tabulce poskočili na třetí příčku před rezervu Sparty. Varnsdorf zůstává šestý s 38 body.