01.05.2022 | Daniel Ryl | Zápas

Sedmigólová přestřelka pro Jihlavu, výhru proti Žižkovu trefil v závěru Belaid

Foto: fcvysocina.cz
Jihlava – 27. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uzavřelo utkání Jihlavy se Žižkovem. Souboj dvou nejméně produktivních útoků soutěže paradoxně přinesl sedmigólovou přestřelku. Poslední Pražané, jež získali během týdne definitivu sestupu do ČFL, na Vysočině dvakrát vedli, nakonec se ale po obratu radovali domácí. Tři body jim dvě minuty před koncem řádné hrací doby vystřelil Tijani Belaid. Jihlava si v tabulce polepšila na sedmou pozici.
30' Selnar
45' Tall
50' Peřina
88' Belaid
2' Vandas
43' Gabriel
65' Sixta
74' Vlček
49' Súkenník
Sestavy
Jágrik – Křišťál, T. Vlček, Krčík, Peřina – Lacko (85. Vedral), Tureček (73. Belaid) – Selnar (85. Musil), Zoubele, Fila (57. Křivánek) – Tall (73. Shudeiwa).
Na lavičce: Vejmola, Svoboda
Trenér: Jan Kameník
Halouska – Bazal, Žežulka, Š. Gabriel, Aggoun – Súkenník, Sixta (83. D. Richter) – Osmančík (53. Voltr), Batioja (53. Reteno Elekana), Novák (83. Jančura) – Vandas.
Na lavičce: Soukup, Kopičár, Soungole
Trenér: Daniel Veselý
Rozhodčí: Kotala – Dohnálek, Žurovec • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 395

Komentář

Favoritem zápasu byla Vysočina, jenže už ve druhé minutě ji ve vápně šokoval přesnou trefou Pavel Vandas, čímž naznačil, jakým směrem se bude zápas ubírat. Nátlak Jihlavy šance nepřinášel, než po půl hodině sudí pískl přímý kop před vápnem a pokus Jakuba Selnara se za přispění levé tyče odrazil do žižkovské branky.

Vzápětí mohl odpovědět Igor Súkenník, jehož ránu do středu branky domácí brankář pokryl. Ve 43. minutě však zůstal ve vápně nehlídaný Šimon Gabriel, jenž vrátil svému týmu vedení. Když o minutu později minul Pavel Vandas, už se zdálo, že hosté gólový náskok udrží, leč Mame Tall se dobře položil do Zoubeleho přihrávky a skluzem uzavřel gólový účet první půle.

V úvodu druhého dějství si aktivní Jakub Selnar připsal gólovou asistenci, když jeho přihrávku usměrnil k zadní tyči Jaroslav Peřina. Čtyři stovky diváků sledovaly povzbuzené domácí, kteří se tlačili do zakončení, ale šance nepřicházely a domácí optimismus zmírnila Bazalova standardka, z níž se ve vápně prosadil David Sixta.

Série obratů mohla pokračovat i nadále, jenže to by Pavel Vandas a Guy Reteno Elekana nesměli poslat své šance nad branku. V závěru zápasu se podobný kousek podařil Lukáši Zoubelemu, který vše napravil vzápětí přesnou zpětnou přihrávkou na skórujícího Tijaniho Belaida. Vysočina si tak připsala vybojovanou výhru 4:3 nad sestupující Viktorkou.