30.04.2022 | Aleš Strouha | Zápas

Pražský souboj bez vítěze: Spartu B připravil o výhru gólem v 90. minutě Peterka

Foto: fkdukla.cz
Praha – Pražský souboj mezi Duklou a Spartou B v rámci 27. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vítěze nepřinesl, oba týmy si rozdělily po bodu za remízu 2:2. Do zápasu vstoupila lépe hostující Sparta, která se brzy ujala vedení – už v 10. minutě se trefil Matyáš Kozák. Domácí na 1:1 srovnali po změně stran, kdy svůj třetí gól za Duklu vstřelila zimní posila Marek Červenka. Vedení Spartě následně vrátil druhým gólem v zápasu Matyáš Kozák, ale poslední slovo měla Dukla, když v 90. minutě vyrovnal na konečných 2:2 po rohovém kopu Jan Peterka.
57' Červenka
90' Peterka
10' Kozák
72' Kozák (pen)
56' Peterka
71' Piroch
77' Vrtělka (asistent trenéra)
85' Breda
90' Pilný (trenér)
90+4' Červenka
38' Ryneš
90' Kotek
90+3' Večerka
Sestavy
Reichl – Ruml (86. Kovernikov), Piroch, Kulhánek, Barac – Peterka, Kozel (70. Cienciala), Buchvaldek (63. Habovda), Šebrle (70. Breda) – Červenka, Kim (86. Pázler).
Na lavičce: Rada, Konan
Trenér: Bohuslav Pilný
Kotek – Gabriel, Vydra, Gelašvili (36. Večerka), Dudl – Ryneš (75. Pudhorocký), Jonáš, F. Souček, Goljan (86. Ambler) – Turyna, Kozák (75. Tvaroh).
Na lavičce: Tůma, Piško, Holoubek
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Dorušák – Hurych, Dobrovolný • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 826

Komentář

Do pražského derby mezi Duklou a Spartou B vstoupily oba celky velmi aktivně. Hned v úvodu zápasu měl první šanci korejský útočník domácího celku Bin, avšak ve velmi dobré pozici nezakončil přesně. To hosté byli mnohem efektivnější a již v 10. minutě vedli 1:0, když se po centru z levé strany hlavou prosadil Matyáš Kozák. Domácí měli možnost odpovědět další velkou šancí Bina, jenže ten z velmi dobré pozice uvnitř vápna poslal míč vysoko nad bránu.

Sparta se mohla záhy dostat do dvoubrankového vedení. Turyna odebral balon váhajícímu brankáři Reichlovi, k míči se dral Kozák, při zakončení před odkrytou bránou ho ale zablokoval vracející se obránce. V dalším průběhu poločasu měl dvě dobré střelecké pozice také Marek Červenka, v obou případech nechal vyniknout brankáře Kotka. Když se pak v závěru poločasu neujala ani dalekonosná střela Součka a zakončení z bezprostřední blízkosti v podání Kozáka, odcházelo se do kabin za stavu 0:1.

Také druhý poločas přinesl mnoho zajímavého. Hned v úvodu hosté nastřelili tyč domácí brány. Skóre se v 57. minutě měnilo na druhé straně, kdy po chybě defenzivy Sparty šel sám na brankáře Marek Červenka. Svůj únik zakončil střelou podél vybíhajícího Kotka a bylo to 1:1. Letenští kontrovali šancemi Ryneše, Gabriela a střelou do tyče v podání Součka, ke změně stavu ale došlo až v 72. minutě. Po faulu Pirocha na Turynu se z pokutového kopu svým druhým gólem v zápase prosadil Matyáš Kozák.

I na tento zásah ale dokázali domácí zareagovat. V úplném závěru zápasu vrhli poslední zbytky sil do útoku a odměněni byli v samém závěru. Na rohový kop v 90. minutě hry naběhl do vápna i gólman Michal Reichl a právě díky jeho dobré práci na brankové čáře se balon dostal ke kapitánovi Janu Peterkovi, který v poslední minutě hry srovnal na konečných 2:2.