06.05.2022 | Jiří Paýr | Zápas

Vlašim porazila Třinec a do předposledního kola F:NL půjde z barážové pozice

Foto: Veronika Hejnová (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi zvítězili ve 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Třincem 4:1 a dál se drží na druhé příčce tabulky zajišťující účast v baráži o FORTUNA:LIGU. Středočeši vedli o dvě branky zásluhou Suchana a Riga. Slezané sice snížili po střele Kanii, domácím ale vrátil dvoubrankový náskok druhou trefou v zápase Rigo. V závěru ještě přidal čtvrtý gól střídající Toula.
16' Suchan
59' Rigo (pen)
72' Rigo
90+2' Toula
63' Kania
bez karet
87' Bedecs
90+1' Klusák
Sestavy
Vágner – Icha, Pe. Breda, Broukal, V. Svoboda – Jurásek (85. Lehoczki), Suchan, Křišťan (78. Krunert), Zinhasović (85. Toula), Rigo (78. Solomon) – Gning (67. Zlatohlávek)
Na lavičce: Řehák, Hošek
Trenér: Martin Hyský
Hasalík – Szewieczek (81. Buneš), Bedecs, Bolf (86. Weber), Omasta – Foltyn, J. Javůrek (75. Hýbl), Machuča, Kania (75. Klusák) – Dedič (75. Petráň), Juřena
Na lavičce: Paleček, Samiec
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Nehasil – Hrabovský, Leška • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 498

Komentář

Hosté začali aktivně, ale Vlašim nad zápasem rychle převzala kontrolu. Už po šesti minutách mohl otevřít skóre aktivní Gning. Domácí forvard však ve skluzu netrefil branku. Změnu skóre nepřinesla ani šance Riga, který mířil nad branku. Gólu se tak diváci dočkali až v šestnácté minutě, kdy ve vápně dostal přihrávku Jan Suchan a špičkou kopačky posunul míč za Hasalíka.

Vlašim od té doby držela kontrolu nad zápasem a její představení by se dalo nazvat festivalem neproměněných šancí. Nejprve Icha netrefil odkrytou branku a po něm v ještě větší šanci nastřelil pouze obránce Václav Svoboda. Své umění nakonec domácím střelcům předvedl i Hasalík, který dvěma výbornými zákroky Slezany podržel. V závěru poločasu po rohovém kopu mířil těsně vedle Broukal. Třinečtí hráči mohli Vágnerovu branku ohrozit po rohovém kopu, ale Gning v poslední chvíli dokázal míč dostat do bezpečí.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako ten první. Středočeši byli aktivnější a Suchana vychytal Hasalík. V 59. minutě ovšem hostující brankář zatáhl za záchranou brzdu a nařízenou penaltu proměnil Tomáš Rigo. Hosté se poté dostali hned do první velké šance, ale Bolf neuspěl. Ovšem v 64. minutě se prokličkoval do zakončení Lukáš Kania a snížil na rozdíl jediné branky.

Vlašim však žádné větší drama nepřipustila a po druhé brance Tomáše Riga po rohovém kopu si vzala zpět dvoubrankové vedení. Závěr zápasu se pak dohrával v klidnějším tempu a v nastavení ještě upravil výsledek Adam Toula, který se jako střídající hráč trefil poprvé po svém návratu do Vlašimi.