07.05.2022 | Tomáš Reiner | Zápas

Vyrovnání neplatilo, Příbram zdolala Líšeň. Ta je nyní mimo první trojku

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Fotbalisté Příbrami porazili ve 28. kole Líšeň 2:1 a bez ohledu na výsledek z Ústí nad Labem se ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE definitivně zachránili. Středočechy poslal brzy do vedení Vilotič, po vyrovnání hostujícího Černína vstřelil rozhodující gól v 61. minutě Gembický. „Marvani“ sice v nastavení druhé půle znovu srovnali, rozhodčí Adámková ale branku kvůli jejich údajnému faulu neuznala. Jihomoravané se po prohře nacházejí mimo pozice zaručující účast v baráži o FORTUNA:LIGU. Momentálně jsou čtvrtí se ztrátou jednoho bodu na třetí Opavu.
2' Vilotič
61' Gembický
26' Černín
39' Wágner
21' Málek
Sestavy
Smrkovský – Kvída (86. Hájek), Halinský, Fišl, Vilotič – Gembický (76. D. Procházka), Petrák, M. Čermák (81. Vávra), Pilík (86. Vokřínek), Novotný (76. Antwi) – Wágner
Na lavičce: Melichar, Schindler
Trenér: Marek Nikl
Veselý – Pašek, Jeřábek, Černín, Lutonský – Otrísal – Ulbrich (84. Minařík), Málek, Matocha, Šumbera – Toutou Mpondo (68. Zikl)
Na lavičce: Marek, Bednář, Ševčík, Krška, Chládek
Trenér: Leoš Kalvoda
Rozhodčí: Adámková – Ratajová, Poživil • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 815

Komentář

Příbram měla parádní vstup do zápasu a po necelých dvou minutách otevřel skóre obránce Stefan Vilotič. Srbský bek ve službách Středočechů se po rohu a zmatcích v hostující obraně zmocnil balonu a po zemi ho napálil do brány. Poté se dlouho nic nedělo a šance nepřicházely.

Po necelé půlhodině hry ovšem dokázal kuriózním způsobem vyrovnat stoper Líšně Jakub Černín. Ten po rohovém kopu a Lutonského zablokované střele doslova dotlačil míč přes hlavu domácího brankáře do sítě.

Konec prvního a začátek druhého poločasu orámoval velkými šancemi hostující útočník Martins Toutou Mpondo, obě ale dopadly stejně. V prvním případě na malém vápně míč minul, zatímco po přestávce na něj ve skluzu těsně nedosáhl.

Ve zbytku zápasu už domácí kontrolovali vývoj hry. Obzvlášť poté, co jim vrátil vedení přízemní střelou z levé strany šestnáctky Dominik Gembický. Líšeň vyrovnala v závěru povedenou střelou o tyč, jenže podle rozhodčí Adámkové jí předcházel faul, a tak hosté překvapivě odjeli s prázdnou.

Příbram si zajistila dvě kola před koncem záchranu. Stalo by se tak i v případě porážky, protože Ústí doma v souběžně hraném utkání prohrálo o tři branky s Chrudimí.