08.05.2022 | Tomáš Secký | Zápas

Vítězný gól zády. Varnsdorf vyzrál na Táborsko a nepustil ho před sebe

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf – Fotbalisté Varnsdorfu si ve 28. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY poradili s Táborskem 2:0 a po dvou porážkách zvítězili. První gól zápasu na severu Čech vstřelil v 57. minutě Kubista, který se na zadní tyči trefil netypicky zády. Druhou branku přidal v poslední dvacetiminutovce střídající Schön. Svěřenci trenéra Drska zůstali v tabulce šestí, bodově se ale odpoutali od sedmé Jihlavy. Jihočeši nevyužili možnost Varnsdorf předskočit a jsou devátí. Rozdíl mezi oběma týmy momentálně činí pět bodů.
57' Kubista
74' Schön
bez branek
bez karet
24' Holiš
Sestavy
A. Richter – M. Richter, Kouřil, Kubista, Bína – Ondráček (76. Kocourek), O. Bláha (85. Hušek), D. Žák, Radosta – Rudnytskyy (70. Schön), Dordič
Na lavičce: Vaňák, Kabeláč
Trenér: Pavel Drsek
Janáček – P. Plachý, Navrátil, J. Mach (61. Svatek), Krch – Holiš (76. Liepa), Javorek, Vozihnoj (73. Thioub), Tusjak – Mezera, Tijani (61. Mrsic)
Na lavičce: Zadražil, Kupka, Šplíchal
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Zaoral – Dresler, Pochylý • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 652

Komentář

Úvod utkání patřil Varnsdorfu, který si během prvních minut vypracoval hned několik slibných šancí. Tu největší asi v osmé minutě. Dordič hledal přihrávkou za obranu Rudnytského, jehož střelu fotbalisté Táborska na poslední chvíli vytěsnili na rohový kop. Síly na hřišti se poté vyrovnaly a hosté se dostávali více do hry. Ve 22. minutě dal o sobě vědět Vozihnoj, který si navedl míč na pravou nohu a prudkou střelou jen těsně minul tři tyče. A když neuspěl se svou individuální akcí ze 40. minuty ani Holiš, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé půle nastoupila obě mužstva beze změn v sestavě. A byl to opět Varnsdorf, který byl v úvodu druhého dějství aktivnější. V 50. minutě utekl po lajně Dordič a načechral centr přímo na hlavičku Rudnytskému, jeho pokus konečky prstů vytáhl Janáček. Skóre se poprvé měnilo v 57. minutě po rohovém kopu. Centr na zadní tyč uklidil do sítě trochu netradičně zády Matěj Kubista.

Na obdrženou branku zareagovalo Táborsko hned dvojitým střídáním. Hřiště opustili Mach a Tijani, které nahradili Svatek a Mrsic. I přesto mohli jít do dvoubrankového vedení domácí, Rudnytskému ale nepřála střelecká štěstěna. V 65. minutě nevyzrál na Janáčka, když neuspěl v souboji jeden na jednoho poté, co dostal míč za obranu.

V 74. minutě se skóre měnilo podruhé. Patrik Schön, jenž nahradil Rudnytského, obdržel míč na středu hřiště. Následně si to namířil mezi dvěma obránci přímo na bránu a přízemní střelou prostřelil Janáčka. Ten sice míč zasáhl nohou, brance ale nedokázal zabránit.

V závěru utkání zkoušelo Táborsko korigovat výsledek, vyloženou šanci si ale nevytvořilo. Varnsdorf tak posílil šestou pozici v tabulce, Táborsko zůstává deváté s šestatřiceti body.