11.05.2022 | Michal Luxa | Zápas

Vysočina zvítězila nad Příbramí, rozhodl Musil

Foto: fkpribram.cz
Jihlava - Fotbalisté Jihlavy ve 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Příbramí 2:1. Oba týmy byly už před zápasem ze hry o případnou účast v baráži, a tak hrály bez většího tlaku. Do vedení šli domácí po trefě Talla, ale po více než hodině hry srovnal hostující Čermák. Domácím ovšem vrátil vedení v 77. minutě Musil.
18' Tall
77' Musil
61' Čermák
bez karet
78' Pilík
Sestavy
Jágrik – T. Svoboda, T. Vlček, Vedral, Křišťál – Lacko, Tureček (89. Shudeiwa) – Křivánek (76. Vítek II), Selnar (76. Musil), Fila (63. Zoubele) – Tall.
Na lavičce: Vejmola, Christodoulou, Krčík
Trenér: Jan Kameník
Melichar – Halinský, Fišl, Vilotić (42. Vokřínek), Pilík – Antwi (66. D. Procházka), Petrák (46. M. Čermák), Vávra (46. Wágner), Kvída (82. Schindler) – Gembický, Novotný.
Na lavičce: Smrkovský
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Cieslar - Bureš, Mikeska • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 583

Komentář

Už ve 12. minutě se v první slibné šanci objevil Radek Křivánek, avšak hostující obrana v posledním momentu situaci zmařila. O šest minut později se Vysočina už radovala z úvodního gól. V pokutovým území se otočil Mame Tall, jenž zamířil přesně k tyči – 1:0. 

O chvíli později hrozila Jihlava znovu. Po pravé straně potáhl balon Jakub Selnar, jenž našel ve vápně autora zatím jediné trefy. Jenomže osamocenému Mammemu Tallaovi dlouho trvalo zpracování, a tak zakončil do prvního soupeře.

Po hodině hry bylo srovnáno, jelikož obrovskou chybu předvedl jihlavský stoper Tomáš Vlček. Ten chtěl situaci řešit fotbalově, a tak balon neodehrál do bezpečí. Jeho zaváhání využil Marcel Čermák, který neměl problém prostřelit Adama Jágrika – 1:1.

V 76. minutě nahradil Jakuba Selnara Lukáš Musil, který o minutu později střetnutí rozhodl. Zleva přihrával Lukáš Zoubele, který před odkrytou brankou viděl střídajícího spoluhráče, jenž neměl problém dopravit míč za brankovou čáru – 2:1. Mužstvo z Vysočiny se posunulo na sedmé místo, zatímco Příbram je jedenáctá.