11.05.2022 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim si v divokém duelu poradila s mistrem, rozhodl vlastní gól

Foto: Aleš Vladyka
Chrudim – Fotbalisté Chrudimi zvítězili ve 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Zbrojovkou Brno 3:2 a naplno jí oplatili podzimní porážku. Oba týmy předvedly dvougólový obrat ve skóre. Na branku domácího Jana Řezníčka dvakrát zareagoval brněnský záložník Michal Ševčík. Dvacet minut před koncem srovnal z přímého kopu zpoza vápna Průcha, jehož přihrávku si pak do vlastní branky srazil hostující stoper Štěrba. Svěřenci trenéra Kronďáka bodovali pojedenácté v řadě a posunuli se na desátou pozici soutěžní tabulky. Už jistý šampion F:NL prohrál po čtyřech zápasech.
28' Řezníček
70' Průcha
81' Štěrba (vl)
43' Ševčík
58' Ševčík
71' Průcha
82' Koželuh
85' Kesner
11' Hladík
34' Blecha
Sestavy
Ordelt – Koželuh, Míka, Šejvl, Sokol (46. Kesner) – Jan Řezníček – P. Juliš (68. Látal), Kejř (68. M. Šplíchal), Průcha (87. Voj. Řezníček), Záviška – Firbacher (74. Drahoš)
Na lavičce: Floder, Donát
Trenér: Radek Kronďák
Šiman – Hlavica (46. Štepanovský), Endl, Štěrba – Bariš (78. Šural), Blecha (46. Texl), A. Čermák, Kohoutek (46. Nečas) – J. Hladík (79. Prágr), M. Ševčík, Jak. Řezníček
Na lavičce: Berkovec
Trenér: Richard Dostálek
Rozhodčí: Ulrich – Pochylý, Lakomý • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1020

Komentář

Chrudim začala pěkně od podlahy. V prvních minutách brněnského soupeře vůbec k ničemu nepustila a vytvořila si souvislou převahu i s řadou brankových příležitostí. V největší šanci hlavičkoval Firbacher do břevna.

Ve 28. minutě se již skóre měnilo. V pokutovém území si našel míč chrudimský kapitán Jan Řezníček a z voleje ho usměrnil za záda brankáře Šimana. Ani vstřelená branka domácí hráče neukolébala, Zbrojovka se však z jediné kloudné akce dočkala vyrovnání. Chrudimská defenzíva nepohlídala na zadní tyči Michala Ševčíka, který dostal balon za bezmocného Ordelta.

Po pauze se stejný hráč prosadil znovu, tentokrát pohlednou střelou z dálky ucpal míč přesně k pravé tyči a dostal první tým tabulky na východě Čech do vedení. To ale bylo ze strany budoucího účastníka FORTUNA:LIGY vše, ve zbytku duelu již hrála jen Chrudim. Hrdinou zápasu byl záložník Petr Průcha. Nejprve v 70. minutě z volného přímého kopu trefil milimetrově přesně a následně si jeho centr srazil do vlastní sítě Jan Štěrba.

Chrudim tak dokonala obrat z 1:2 na 3:2, znovu neprohrála a na domácím hřišti za celé jaro nepoznala hořkost porážky. Nyní je z toho průběžné desáté místo.