11.05.2022 | Michal Luxa | Zápas

Třinec si pojistil záchranu, výhru nad Vyškovem trefil Kania

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec - Fotbalisté Třince ve 29. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Vyškovem 1:0 a před posledním kolem tak mají jistotu záchrany. Slezanům se v důležitém zápase o záchranu podařilo jít do vedení na začátku druhého poločasu, kdy se prosadil Kania. Třinec se tak díky plnému bodovému zisku definitivně zachránil v soutěži a odsoudil k sestupu Ústí nad Labem.
47' Kania
bez branek
50' Machuča
73' Dedič
19' Moučka
62' Srubek
Sestavy
Hasalík – Bolf (32. Nešický), Szewieczek (67. Klusák), Bedecs, Hýbl (90. J. Javůrek) – Omasta, Machuča, Foltyn, Kania (90. Buneš) – Juřena (67. Petráň), Dedič.
Na lavičce: Paleček, Samiec
Trenér: Martin Zbončák
Spurný – Oulehla, Srubek, Matys, Harušťák (74. F. Štěpánek) – Moučka (52. Cabadaj) – Kanakimana, M. Sedlák (52. O. Vintr), Ackroyd, Lacík (74. Da. Němeček) – Macej (80. Jaroš).
Na lavičce: Kinský, Jambor
Trenér: Rostislav Horáček
Rozhodčí: Raplík - Dobrovolný, Dohnálek • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 562

Komentář

Už v 17. minutě se před branku Vyškova tlačil Rané Dedič, jehož pokus mířil na zadní tyčku, kde se ale nacházel bránící hráč. Po půlhodině hry předvedli vydařenou akci také hosté. Dlouhý nákop na levé straně prodloužil Martin Macej, jenž našel rozeběhnutého Joea Ackroyda. Ten se kličkou uvolnil přes obránce, ale následně zamířil vedle pravé tyče. 

Na konci prvního poločasu se po chybě Vyškova řítil za první brankou slezský celek. Po ztrátě před vlastní šestnáctkou nabídl hostující tým soupeři přečíslení, které centrem režíroval Aleš Nešický. Na levé straně vápna číhal René Dedič, jehož akrobatický pokus mířil vedle branky. A tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Po příchodu z kabin se skóre zápasu rychle měnilo, jelikož Třinec přenesl aktivitu z prvního poločasu. V pokutovém území se dobře zorientoval Lukáš Kania, jenž se kličkou uvolnil přes soupeře a zamířil přesně ke vzdálenější tyči – 1:0. Ve 54. minutě mohl Vyškov srovnat, když se Martin Macej ocitl za obranou. Ovšem proti střele ke vzdálenější tyči vytáhl parádní zákrok Lukáš Hasalín.

Třináct minut před vypršením normální hrací doby mohl domácí celek využít další chybné rozehrávky. Avšak před volným Michalem Petráněm ukopl míč do bezpečí Jaromír Srubek. Jelikož se v závěru zápasu nic dramatického už nestalo, připsal si Třinec tři body, díky nimž se definitivně zachránil ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE.