14.05.2022 | Zdeněk Kamínek ml. | Zápas

Ústí nad Labem se s FORTUNA:NÁRODNÍ LIGOU rozloučilo výhrou nad Třincem

Foto: fkusti.cz
Ústí nad Labem – Fotbalisté Ústí nad Labem těsně před sestupem z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili. Ve 30. kole si doma poradili s Třincem 3:2. Skóre otevřel Tymošenko, druhý gól Army přidal osamocený Krobot. Za Třinec, který se v minulém kole v soutěži zachránil, snížil ještě do konce prvního poločasu Dedič. O vyrovnání se ve druhém dějství postaral Foltyn, Severočeši ale v poslední desetiminutovce rozhodli po druhé trefě Krobota.
13' Tymošenko
34' Krobot
84' Krobot
39' Dedič
74' Foltyn
89' Krobot
52' Nešický
78' Bedecs
90+2' Juřena
Sestavy
Němec – Hudec, Krobot, D. Černý, Strada (46. Kabancov) – Ogiomade, Kurka, Čičovský (76. A. Černý), Tymošenko (70. Švanda) – Čítek, Gedeon
Na lavičce: Plachý, Uličný, Pražák
Trenér: Martin Hašek
Hasalík – Bolf (46. Hýbl), Bedecs, Foltyn, Klusák (46. Juřena) – Omasta, Buneš (65. Petráň), Nešický, Machuča, Kania – Dedič
Na lavičce: Paleček, Javůrek, Zogata, Samiec
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Kvítek – Arnošt, Kotalík • Stadion: Městský stadion v Ústí nad Labem • Diváci: 328

Komentář

Lepší vstup do zápasu zažili fotbalisté Army. Ve 13. minutě se po pohledném centru z levé strany k míči dostal Ilja Tymošenko, jenž prostřelil brankáře Třince. Hosté následně měli sérii několika rohových kopů, byli to ale domácí, kteří podruhé skórovali. Ve 34. minutě šel Ladislav Krobot sám na brankáře a po kličce se nemýlil.

O pět minut později Třinec reagoval gólem do šatny, když René Dedič po přihrávce zprava střelou k tyči snížil na rozdíl jediné branky. Do přestávky se již nic výrazného neudálo, do šaten tak obě mužstva putovala za stavu 2:1.

Druhý poločas se nesl v poklidném duchu. Bylo znát, že oběma týmům v sezoně již o nic nejde. V 74. minutě se hosté dočkali vyrovnání, když se po zmatku v pokutovém území nejlépe zorientoval Martin Foltyn.

Za deset minut kopal Třinec dva rohové kopy, které nebezpečí pro domácí neznamenaly. Naopak z následného protiútoku míč putoval po ose Adam Černý, Marvis Amadin Ogiomade, Ladislav Krobot. Posledně jmenovaný z velkého vápna zakončil pod břevno.

V 90. minutě nejlepší střelec Army obdržel žlutou kartu za zakopnutí míče po odpískání, které bylo spíše taktickým úmyslem. Severočeši porazili Třinec stejně jako v červenci 3:2, na odvrácení ústeckého sestupu z FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY to ale již nic nezměnilo. Ústí nad Labem tak doprovodí do ČFL poslední Viktorii Žižkov, Třinec se v tabulce druhé nejvyšší soutěže umístil čtrnáctý.