14.05.2022 | Milan Šplíchal | Zápas

Chrudimská jízda až do konce. Východočeši neprohráli ani na Spartě

Foto: Aleš Vladyka
Praha - Fotbalisté Chrudimi potvrdili výbornou formu na závěr ročníku, když ve 30. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY čelili sparťanské rezervě a dokázali si na východ Čech odvézt bod. Chrudimští se dostali dvakrát do vedení, nejprve se trefil zkraje zápasu Látal. Na jeho trefu odpověděl střídající Kozák, ale o chvilku později strhl vedení na stranu hostů Patrik Juliš. Nejlepší střelec béčka Sparty deset minut před koncem uzavřel na konečných 2:2. Rezerva ACS tak končí v tabulce na páté příčce, Chrudim je po skvělém jaru desátá.
58' Kozák
84' Kozák
4' Látal
62' Juliš
36' Večerka
62' Gabriel
82' Ryneš
85' Gabriel
83' Záviška
Sestavy
Tůma – Gabriel, Piško, Večerka, Tvaroh (52. Kozák) – Ryneš, Pudhorocký, Jonáš (76. Šilhart), Ambler (69. Borkovec) – Holoubek, L. Juliš (C) (69. Žížala).
Na lavičce: Kotek, Dudl, Vácha
Trenér: Petr Janoušek
Ordelt – Voj. Řezníček, Míka (63. Kesner), Drahoš, Šejvl – P. Juliš (73. Š. Sedlák), Záviška, Jan Řezníček, Šplíchal (63. Sokol), Látal (46. Kejř) – Firbacher (90+1. Gregovský).
Na lavičce: Janůj
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Zaoral - Paták, Dohnálek • Stadion: Stadion Evžena Rošického • Diváci: 214

Komentář

Do zápasu vlétli hosté velmi dobře a zakrátko se ujali vedení. První úder zasadil mladým sparťanům David Látal, jenž byl osamocen před Tůmou a nemýlil se. 

Domácí se do hry dostali až zhruba v polovině první půle, do konce poločasu si vytvořili několik velkých šancí. Holoubek, Večerka ani Jonáš však v největších možnostech nedokázali trefit branku.  Ve druhém poločase se zásadní ukázalo střídání, kdy sparťany znovu spasil Matyáš Kozák. 

Pět minut po svém příchodu na hřiště trefil bezpečně po přihrávce Lukáše Juliše prázdnou branku a srovnal na 1:1.  Tento výsledek ovšem vydržel pouze chvilku, v 62. minutě se po povedené akci prosadil taktéž do odkryté brány mladík Patrik Juliš. Vypadalo to, že si hosté dojdou pro tři body, jenže úřadoval opět Matyáš Kozák, kterého vstříc brance Východočechů poslal Holoubek. Mladý snajpr Sparty si s nabídnutou šancí poradil.  

V závěru se ještě nechal vyloučit obránce domácích Gabriel a v nastaveném čase zachránil Ordelt svůj tým, když vychytal ve vyložené šanci Pudhorockého.  Více už se toho nestalo, sparťanské béčko hrálo s Chrudimí smírně 2:2.