14.05.2022 | Tomáš Secký | Zápas

Duel Varnsdorfu s Jihlavou skončil bez branek

Foto: Tomáš Secký
Varnsdorf - V zápase 30. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY mezi Varnsdorfem a Jihlavou se fanoušci branky nedočkali. Ačkoliv se brankáři mezi svými tyčemi nenudili, ani jeden z devíti střeleckých pokusů mířících mezi tři tyče vítěznou trefou neskončil. Po remíze 0:0 zůstal Varnsdorf na šesté pozici, Jihlava končí sedmá.
bez branek
bez branek
45' Dordič
85' Kouřil
87' Bláha
5' Vedral
61' Fila
73' Lacko
Sestavy
Vaňák – Richter, Kouřil, Kubista, Heppner (79. Bína) – Ondráček (46. Kocourek), Bláha, Žák, Radosta (79. Pajkrt) – Rudnytskyy (C) (46. Schön), Dordić.
Na lavičce: Richter, Hušek
Jágrik – Svoboda, Vlček, Vedral, Křišťál (73. Musil) – Lacko (C), Tureček, Křivánek, Selnar (63. Vítek) – Zoubele (46. Fila), Tall.
Na lavičce: Vejmola, Christodoulou, Krčík, Shudeiwa
Rozhodčí: Krejsa – Matoušek, Hádek • Stadion: Městský stadion v Kotlině • Diváci: 435

Komentář

Fotbalisty Jihlavy čekala v posledním zápase sezóny více než 250 kilometrů dlouhá cesta do Varnsdorfu. Úvod dějství ale patřil domácím. Hned ve třetí minutě otálel s rozehrávkou Jágrik a Ondráček mu zablokoval výkop, při následné snaze dotlačit míč do sítě fauloval Rudnytskyy. Vrásky na čele udělal hostujícímu trenérovi v šesté minutě Vedral, který na hranici velkého vápna zastavil nedovoleně Dordiče, za což si vysloužil žlutý kartonek. Varnsdorf byl i nadále aktivnějším týmem. V patnácté minutě zkusil Jágrika překvapit Ondráček poté, co se snažil vsítit branku přímo z rohového kopu.
Vysočina se více do hry dostala až po půl hodině. A když se neujala razantní střela Lacka z 34. minuty, ani hlavičkový pokus Křišťála či přímá střela ze standardní situace v poslední minutě první půle, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhé půle udělal Pavel Drsek, trenér Varnsdorfu, dvojitou změnu v sestavě. Hřiště opustili Ondráček s Rudnytským, do hry se podívali Schön a Kocourek. Změnu udělala také Jihlava, Zoubeleho nahradil Fila. V 52. minutě si velkou šanci připsal Dordič, který dostal míč mezi obránce, udělal dva rychlé kroky a vystřelil. Jágrik jeho pokus se štěstím vytěsnil nohou na rohový kop. V 60. minutě se mohl prosadit Bláha, ale ani on z hranice malého vápna nerozvlnil síť.

Od té doby se na hřišti dost přiostřilo a hra byla často přerušovaná a plná nepřesností. Deset minut před koncem dostala Jihlava domácí pod tlak, chyběla ovšem přesnost ve finální přihrávce. Vítěznou trefu měl na noze v poslední minutě zápasu střídající Pajkrt, ale ani on nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. Utkání tak skončilo bezbrankovou remízou. Varnsdorf zakončil letošní sezónu na šestém místě s pětačtyřiceti body, Jihlava skončila sedmá s dvaačtyřiceti body.