14.05.2022 | Lukáš Zrotal | Zápas

Zbrojovka remizovala s Táborskem, pak zvedla nad hlavu pohár

Foto: fczbrno.cz
Brno – Fotbalisté Zbrojovky Brno v posledním zápase před postupem do FORTUNA:LIGY remizovali s Táborskem 1:1. Jihočeši na Srbské vedli, když se po rohovém kopu trefil lotyšský záložník Liepa. Domácí odpověděli v 66. minutě díky nejlepšímu střelci FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Jakubu Řezníčkovi. Zbrojovka po utkání převzala trofej pro mistra F:NL a s fanoušky ještě jednou oslavila postup.
66' Řezníček
21' Liepa
62' Berkovec
69' Hlavica
53' Holiš
Sestavy
Berkovec – Hlavica, Štěrba, A. Čermák, Šural – Dav. Jambor (64. Fousek) – Nečas, Blecha (82. Endl), M. Ševčík, Štepanovský (64. Kohoutek) – Jak. Řezníček (90+3. Zavadil)
Na lavičce: Formánek, Hrabina
Trenér: Richard Dostálek
Zadražil – P. Plachý, Navrátil, Mezera, Tusjak – Vozihnoj (90+2. Mrsic), Liepa (68. Svatek), Holiš, Javorek (46. Krch), Kosek (78. J. Šplíchal) – Tijani (78. J. Mach)
Na lavičce: Janáček, Kupka
Trenér: Sergejs Golubevs
Rozhodčí: Dorušák – Vodrážka, Melichar • Stadion: ADAX INVEST Arena • Diváci: 2588

Komentář

V prvním poločase se diváci mnoha šancí nedočkali. V první větší příležitosti se v deváté minutě ocitl Muhamed Tijani, jeho střelu ale obránci Brna zblokovali. V polovině první půle skončil míč poprvé v síti. Po rohovém kopu se balon dostal do skrumáže těl, kde se nejrychleji zorientoval Kristapas Liepa a poslal Táborsko do vedení.

Největší šance domácích přišla ve třicáté minutě, kdy se k přímému kopu postavil Peter Štepanovský, ale jeho střela skončila na obranné zdi. V nastaveném čase se do dobré možnosti dostal aktivní Muhamed Tijani, ale jeho pokus i podruhé skončil na tělech brněnských obránců. Hosté reklamovali ruku, ovšem rozhodčí zůstali klidní.

Po výměně stran obrany povolily a na brněnském stadionu bylo rázem vidět mnohem více šancí. Nejprve však rozhodčí vytáhl první žlutou kartu, obdržel ji hostující Roman Holiš. K následné standardce se postavil Michal Ševčík a vybídl k hlavičce Jana Štěrbu, brankář Zadražil si ale se situací bez obtíží poradil. Ševčík následně připravil střeleckou pozici pro Filipa Blechu, jeho pokus ale taktéž zůstal u obránců.

Berkovec byl pak prvním hráčem Zbrojovky, který dostal žlutou kartu, když byl po útočném faulu velmi rozezlený. Zbrojovka poté vystřídala, Štěpanovského a Jambora nahradili Fousek s Kohoutkem. Krátce na to slavili domácí fanoušci vyrovnání, gól zařídili kdo jiný než brněnský kanonýr Jakub Řezníček. V závěru mohli zápas rozseknout domácí Nečas, Řezníček či Fousek, ovšem ani jeden z nich v úniku nezakončil přesně.

Na posledních pár vteřin vystřídal Řezníčka Pavel Zavadil, který si užil poslední sekundy kariéry. Skóre zůstalo až do závěrečného hvizdu vyrovnané. Brňanům to ale nevadilo, po zápase si užili ceremoniál pro dekorování mistrů letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Větší radost však mají bezpochyby hráči i fanoušci domácích z návratu Zbrojovky do FORTUNA:LIGY.