30.07.2022 | Aleš Strouha | Zápas

Příbram rychle zareagovala, proti Táborsku jí k bodu pomohl vlastní gól

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Dva týmy, které v létě změnily název, svedlo proti sobě první kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Na góly se v duelu Příbrami s Táborskem čekalo do konce prvního poločasu. Nejprve chybu domácí obrany potrestal Tolno, za dvě minuty pak dalekonosnou střelu Marcela Čermáka tečoval do vlastní branky Bezpalec. Skóre už se dál neměnilo, u Litavky došlo na remízu 1:1.
44' Bezpalec (vl)
42' Tolno
32' Čejka
87' Zeronik
34' Mezera
90' Bezpalec
Sestavy
Melichar – Dudl, Fišl, Stropek, Čejka – Petrák (90+2. Švestka), M. Čermák, J. Jeřábek (81. Musil), Osmančík (90+2. Vott), V. Novotný (46. Zeronik) – Surmaj (81. Vokřínek)
Na lavičce: Smrkovský, Schindler
Trenér: Marek Nikl
Kotek – Mezera, Navrátil, Bezpalec – Plachý, Kopřiva, Liepa, Kosek (69. M. Šplíchal) – Varačka (69. Babacar), J. Mach (60. Nešpor), Tolno (90+2. Svatek)
Na lavičce: Zadražil, Musa, Šplíchal
Trenér: Radoslav Kováč
Rozhodčí: Petřík – Váňa, Kotalík • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 868

Komentář

První zápas sezony začali oba soupeři velmi opatrně. V úvodních minutách byla k vidění celá řada nepřesností a ani jedno z mužstev se nedostávalo k zakončení. Prvních deset minut zápasu měli balon častěji na kopačkách hosté, postupem času se ale obraz hry začínal měnit a iniciativu přebrali domácí. První přímou střelu na bránu zaznamenal v patnácté minutě hry Jeřábek, hostující gólman Kotek ale dobře zasáhl a dalekonosný pokus vytěsnil na roh.

Dlouhé minuty se pak zdálo, že první poločas nic dalšího zajímavého nepřinese. V závěrečné pětiminutovce se ale skóre přece jen změnilo, a to hned dvakrát. Nejprve ve 42. minutě využil chyby v defenzivě soupeře Emmanuel Tolno a sám před Melicharem nezaváhal. Hosté se z vedení ale radovali jen krátce. O dvě minuty později vyslal střelu z velké dálky Marcel Čermák a balon za záda vlastního gólmana nešťastně tečoval Michal Bezpalec.

Druhý poločas začal stejně, jak končil ten první. Domácí fotbalisté více kontrolovali balon a hosté se pozorně bránili. V 63. minutě mohl Jihočechům vrátit jednobrankový náskok Kopřiva. Ve vápně se mu proti noze dobře odrazil balon, avšak táborský středopolař poslal tvrdou ránu jen do bránícího hráče před sebou.

V dalším průběhu druhého poločasu to pak byli hlavně domácí, kteří byli nebezpeční před bránou soupeře. Gólman Kotek si připsal hned několik důležitých zákroků. Mladý sparťanský brankář si počínal velmi dobře a nedal domácím šanci změnit skóre. Hosté to i ve druhé půli zkoušeli především po rychlých protiútocích. Žádný z nich ale nedokázali dotáhnout do konce, a když se domácí ze slibné šance neprosadili ani v úplném závěru zápasu, skončil zápas nerozhodně 1:1.