06.08.2022 | Aleš Strouha | Zápas

Rezerva Slavie poprvé v sezoně bodovala, z Tábora odjela s remízou

Foto: slavia.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska a B-týmu Slavie remizovali v druhém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:1. Oba týmy v první půli trefily brankovou konstrukci. Góly padaly až po přestávce. Domácí Jihočechy poslal do vedení přízemním pokusem Senegalec Babacar. Pražané ale zanedlouho srovnali díky dorážce střídajícího Kopáčka po přímém kopu. Pro nováčka soutěže šlo o vůbec první gól v sezoně. Výběr trenéra Kováče zaznamenal druhý nerozhodný výsledek v řadě, svěřenci Marka Jarolíma zase uhráli premiérový bod po postupu.
49' Babacar
54' Kopáček
bez karet
bez karet
Sestavy
Kotek – Kone, Navrátil, Mezera – Plachý (79. M. Šplíchal), Bezpalec, Varačka (66. J. Mach), Kopřiva – Nešpor (79. Provazník), Babacar (83. Kosek), Tusjak
Na lavičce: Zadražil, Musa, Liepa
Trenér: Radoslav Kováč
Sirotník – A. Bárta, Behenský, Švec, Labík – Šubert (65. Biegon), Nikl, Ezekiel (46. Kopáček), Beran (83. Kričfaluši) – Šmiga, Pudil (58. Osuagwu)
Na lavičce: Kolodziej, Trédl, Žitný
Trenér: Marek Jarolím
Rozhodčí: Nehasil – Dobrovolný, Šafránková • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 1720

Komentář

Týmy Táborska a Slavie B se v úvodních deseti minutách přetahovaly o balon, na konci první čtvrthodiny pak ale byla k vidění první velká šance. V probíhající 17. minutě se k hlavičce ve vápně probil hostující Šmiga a svůj pokus nasměroval do tyče domácí brány. Za necelých deset minut později odpověděli stejně domácí. Zpoza vápna totiž ve 26. minutě vypálil Bezpalec a také on trefil tyč soupeřovy brány.

Přesně po půlhodině hry měl další velkou šanci domácí Martin Nešpor. Ten se totiž na malém vápně dostal k balonu a hlavou posílal míč do brány. Skvělý Sirotník ale reflexivním zákrokem míč vyrazil a udržel tak bezbrankový stav. Domácí Michal Bezpalec se pak dostal ke střele i v poslední minutě první půle. Jeho tvrdý pokus ale mířil jen doprostřed brány, kde byl připravený Jan Sirotník.

Góly začaly padat po změně stran. Hned ve 49. minutě se po rohovém kopu Táborska ve vápně odrazil balon k nehlídanému Sy Babacarovi, který tvrdou přízemní střelou nedal brankáři Slavie sebemenší šanci.

Domácí se z vedoucí branky radovali ale jen velmi krátce. V 54. minutě totiž kopala Slavie přímý kop, technickou střelu Berana gólman Kotek neudržel a dobíhající Jakub Kopáček usměrnil balon do odkryté brány. V dalším průběhu druhé půle se oba celky tlačily do útoku, šance ale dlouho nepřicházely. Tu největší měl v 75. minutě střelec úvodní branky Sy Babacar, jenže z dobré pozice zamířil vysoko nad a utkání tak skončilo dělbou bodů.