05.08.2022 | Martin Augustin | Zápas

Červená karta, pět gólů a dva obraty. Karviná v divokém duelu zdolala Vlašim

Foto: Marek Běhan (mfkkarvina.cz)
Karviná – Fotbalisté Karviné přestříleli v druhém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Vlašim 3:2. Slezané rychle vedli zásluhou Nešického. Po půlhodině hry ale viděl dlouhou žlutou kartu Málek a hosté přesilovku pohotově využili k obratu. Dvěma utaženými pokusy do horní části brány se prosadil Suchan. Oslabenému MFK však vyšla střídání a po trefách Boháče a Durosinmiho zůstává ve druhé nejvyšší soutěži stoprocentní. Středočeši, kteří loni postoupili do baráže o FORTUNA:LIGU, naopak prohráli i druhý zápas nové sezony.
6' Nešický
73' Boháč
81' Durosinmi
34' Suchan
38' Suchan
12' Cienciala
27' Málek
32' Málek
77' Žídek
83' Boháč
27' Hošek
77' Rigo
84' Breda
Sestavy
Ciupa – A. Krčík, D. Krčík, Žídek, Rolinek (46. Zedníček) – Nešický (46. Boháč), Soukeník – Mikuš (81. Rezek), Málek, Cienciala (64. Bartl) – Papadopulos (46. Durosinmi)
Na lavičce: Neuman, Šindelář
Trenér: Radomír Korytář
Vágner – Hošek (80. Lehovec), Halinský, Heppner (88. Lehoczki), Breda – Horský, Zinhasović (80. Langhamer), Folprecht, Suchan, Rigo (80. Janda) – Ugwu (63. Toula)
Na lavičce: Kolář, Onije
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Starý – Slavíček, Arnošt • Stadion: Městský stadion Karviná • Diváci: 1224

Komentář

Hosté nastoupili do utkání i s dvěma čerstvými posilami v základní sestavě. Záložník Zdeněk Folprecht naposledy působil v italské Serii C, Michael Ugwu našel uplatnění ve Vlašimi po konci v Bohemians.

Lépe však začala Karviná, která šla do vedení už v šesté minutě. Málek se v šestnáctce dostal k odraženému míči, který přenechal Alešovi Nešickému a ten přesnou střelou otevřel skóre. O chvíli později navíc v dobré příležitosti přestřelil Papadopulos. Hosté se poprvé připomněli po čtvrthodině hry. Po vysunutí od Folprechta však střílel vedle bližší tyče Horský.

Ve 32. minutě přišla pro domácí velká nepříjemnost. Jaroslav Málek uviděl po zbytečném skluzu na polovině hřiště druhou žlutou kartu a musel odejít do kabin. A Vlašim naložila s přesilovkou do přestávky výborně. Folprecht nejprve trefil tyč, ovšem pak už to vzal na sebe Jan Suchan. Ten si ve 34. minutě vyměnil míč s Heppnerem a z levé strany šestnáctky se trefil pod horní tyč. O čtyři minuty později pak Folprecht rozehrál standardní situaci právě na Suchana, který dostal balon proti noze a zamířil do šibenice. Krátce před pauzou ještě zahrozil domácí Soukeník, ten střílel z hranice pokutového území nad břevno.

O poločasové přestávce udělal trenér Karviné Hejdušek hned tři změny v sestavě. Zprvu ale hrozila Vlašim. Rigovo zakončení vyrazil nohama na roh brankář Ciupa. Po něm se míč odrazil k Suchanovi, jehož ránu vychýlila domácí obrana do boční sítě. Po hodině duelu si domácí málem dali kuriózní vlastní gól, když Soukeník poslal Ciupovi skákavou malou domů a gólman Karviné míč na poslední chvíli odehrál ve skluzu do bezpečí.

Pak se už Karviná z tlaku soupeře vymanila a v posledních dvaceti minutách přebrala iniciativu. Vyrovnat mohl nejprve Durosinmi, který se svými pohotovými nůžkami málem přihlásil do hlasování o gól sezony. Hosty zachránila tyč. V 73. minutě se už však domácí hráči i fanoušci radovali. Chybující Hošek si na pozici posledního nechal sebrat míč Sebastianem Boháčem a kmenový hráč ostravského Baníku nabídnutou příležitost proměnil.

Hodně znát byl po změně stran na trávníku také Durosinmi, který se skvěle uvolnil na hranici šestnáctky a svou střelou donutil brankáře Vágnera k dobrému zákroku. Deset minut před koncem se dostal na pravém křídle k míči Jakub Rezek, jenž byl v té době na trávníku sotva šedesát sekund, a po jeho přesném centru se prosadil v pádu hlavou právě Rafiu Durosinmi. Zaskočení hosté se v závěru zmohli už jen na příležitost Suchana, který však trefil jen před bránou stojícího spoluhráče Horského.