06.08.2022 | Michal Luxa | Zápas

Po vyrovnaném střetnutí si Prostějov zaslouženě rozdělil body s Třincem

Foto: fotbaltrinec.cz
Prostějov - V rámci druhého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY uhrál Prostějov remízu 1:1 s Třincem. Domácí mužstvo poslal v sedmnácté minutě Daniel Bialek, avšak i dále se pokračovalo ve vyrovnaném souboji. O vyrovnání se v pětašedesáté minutě postaral Martin Foltyn, který volejem nedal brankáři šanci zasáhnout. Prostějov mohl v závěru zápasu posunout zpátky do vedení Dušan Pinc, ale dobrou příležitost zahodil, a tak oba celky zapisují do tabulky po bodu.
17' Bialek
66' Foltyn
55' Bartolomeu
65' Mach
90+3' Omale
29' Hýbl
37' Kania
44' Kateřiňák
Sestavy
Krynskyj – Blahuta (62. Vlachovský), Bialek, Elbel (81. Píchal), Schaffartzik – Bartolomeu (62. Bolf), Omale, M. Mach (81. Gáč), Kušej (74. Zapletal) – Koudelka, Pinc
Na lavičce: Bárta, Kulig
Trenér: Pavel Šustr
Hasalík – Jursa (90. Szewieczek), Foltyn, Straňák, Hýbl – Machuča (46. Holík), Habusta – Omasta (57. Gembický), Kateřiňák, Kania (57. Tandara) – Juřena
Na lavičce: Kerl, Brak, Samiec
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Vokoun – Matoušek, Mojžíš • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 620

Komentář

Na první vážnější příležitost se čekalo až do osmnácté minuty a hned z ní Prostějov odskočil do vedení! Rohový kop se třinecké obraně podařilo odvrátit, ovšem krásný centr zpátky před branku vyslal Kušej. Mezi obránce si ideálně naběhl Daniel Bialek, jenž hlavou prostřelil brankáře – 1:0. V osmadvacáté minutě vznikla skrumáž před domácí šestnáctkou, avšak střelecký pokus na branku neprošel. O chvíli později to zkoušel také obránce Martin Foltyn, jehož rána dopadla podobně.

V dalším průběhu úvodního poločasu se sice hrála vyrovnaná partie, avšak další vyložená příležitost nepřišla, a tak šel do kabin spokojenější Prostějov.

Pár minut po poločasové přestávce vysunul Solomon Osmane do šance Dušana Pince, který mířil sám na brankáře Hasalíka, jenž skvěle vyběhl a pokus zneškodnil. Psala se pětašedesátá minuta, když Třinec vyrovnal. K odraženému míči se nachomýtl Martin Foltyn, jehož volej zpoza pokutového území zapadl přesně k tyči – 1:1.

Deset minut před vypršením normální hrací doby Prostějov zahrozil, avšak vedení si zpátky nevzal. Na pravé straně se protáhl Vlachovský, po jehož centru se rybičkou natahoval Dušan Pinc, leč marně. A tak si oba celky ze střetnutí odnášení po bodu.