08.09.2022 | Karel Jedlička | Zápas

Dukla zachránila v závěru remízu s Varnsdorfem, Buchvaldek nedal penaltu

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Dukly remizovali v odložené dohrávce 4. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:1 s Varnsdorfem. Hosty poslal na Julisce po dvaceti minutách z úniku do vedení Patrik Schön. Krátce poté neproměnil domácí Buchvaldek pokutový kop, porážku Pražanů ale odvrátil šest minut před koncem řádné hrací doby přesnou střelou k tyči Václav Svoboda. Pro oba týmy jde o první nerozhodný výsledek v sezoně. Svěřenci trenéra Rady po něm zůstali na čtrnáctém místě, Varnsdorf si polepšil na sedmou pozici.
84' Svoboda
20' Schön
62' Holiš
86' Svoboda
47' Kříž
58' Bláha
72' Kouřil
Sestavy
Šťovíček – Barac (46. Havelka), Piroch, Holiš (78. Huf), Svoboda – Peterka (53. Adediran) – Ullman, Kozel, Kim (46. Šebrle), Buchvaldek (78. Moulis) – Matějka.
Na lavičce: Čtvrtečka, Uhlíř
Trenér: Petr Rada
Vaňák – Richter, Kouřil, Zbrožek, Kubista – Kříž (83. Vachoušek), Bláha – Schön (75. Michal), Samko (75. Tanko), Đorđić – Ondráček (88. Rudnytskyy).
Na lavičce: Šerák, Pajkrt, Radosta
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Kvítek – Šimáček, Slavíček • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 623

Komentář

Dohrávku začala lépe Dukla, ale už v první desetiminutovce její šance začal hatit výborně chytající Vaňák, který zneškodnil Ullmanovu ránu z úhlu i Baracův průnik. Naopak Varnsdorf ve 20. minutě udeřil. Patrik Schön si naběhl na Samkovu kolmici a křížně po zemi prostřelil vybíhajícího Šťovíčka.

Trápení Dukly zvýraznil Buchvaldek, když o devět minut později přestřelil z penalty za faul na Matějku. Tentýž hráč pak nepropálil Vaňáka po Svobodově obloučku do šestnáctky.

Ve druhé půli existovalo na hřišti jen jedno mužstvo. Varnsdorfský brankář přežil další velký závar s pomocí beků hned po dvaceti vteřinách, pak se Dukla dlouho neprosazovala a mohla i inkasovat, když Kubistův skluz do odkryté brány zastavil až na čáře Ullman. To byla však ojedinělá věc, jinak se hrálo na jednu bránu a zejména v poslední čtvrthodině s čerstvou krví do ofenzívy vyvinula Dukla přímo drtivý tlak.

Vaňák vyškrábl Kozlovu parádní střelu z 22 metrů, ani ne za minutu pálil těsně vedle Adediran. Ještě s Šebrleho dělovkou si brankář hostů poradil, ale jednou se ucho utrhnout muselo. Po sérii nákopů do šestnáctky rozjásal Julisku Václav Svoboda, který uklidil odražený míč k tyči.

Na víc již domácí ve vyhecovaném závěru nedosáhli, naopak je podržel Šťovíček, který v nastaveném čase sebral míč od kopačky pronikajícímu Tankovi a body se dělily. Oba celky si tak do tabulky zapsaly první remízu v sezoně.