20.08.2022 | Jan Šimek | Zápas

Třinec řádil a čtyřmi góly sestřelil rezervu Slavie, rozhodnuto bylo po půlhodině

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Fotbalisté Třince zvládli vítězně i druhý domácí zápas v řadě, na Stadionu Rudolfa Labaje si poradili s béčkem pražské Slavie v poměru 4:2. O osudu utkání bylo jasno už po 34 minutách, Třinečtí během nich totiž třikrát skórovali a skvěle rozjeté utkání dovedli do vítězného konce.
8' Omasta
19' Hýbl
34' Hýbl
51' Holík
60' Kneifel
85' Nikl
66' Obadal
90+3' Habusta
37' Kopáček
50' Bárta
54' Pudil
Sestavy
Hasalík – Jursa, Foltyn, Straňák, Hýbl (83. Szewieczek) – Habusta, Holík (70. Samiec) – Omasta (83. Tandara), Kateřiňák (63. Machuča), Gembický (63. Obadal) – Juřena.
Na lavičce: Kerl, Brak
Trenér: Martin Zbončák
Dvořák – A. Bárta (80. Trédl), Ezekiel (25. Hunal), Švec, Labík – Nikl, Kopáček (46. Kneifel) – Beran, Zachoval (77. Žitný), Šubert – Osuagwu (46. Pudil).
Na lavičce: Kolodziej, Beránek
Trenér: Marek Jarolím
Rozhodčí: Rouček – Poživil, Cichra • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 562

Komentář

Třinečtí začali pěkně od podlahy. Hned v úvodu se ve velmi dobré střelecké pozici po přihrávce Gembického ocitl Juřena, jenže zblízka vypálil vedle slávistické brány. Krátce nato se domácí poprvé radovali. Po rychlé akci podél levé lajny Gembický prudkou přihrávkou do vápna našel úplně volného Omastu, jenž střelou bez přípravy poslal Třinec do vedení.

Celek zpod Javorového si následně pomohl standardkou. Míč se po Hýblově přímáku ještě před náběhem hráčům zatočil přímo k levé tyči a gólman Dvořák se ani nehnul – 2:0. Třetí gól mohl přidat agilní Gembický, jenž obral o míč Ezekiela, jenže prudkou ranou pouze zazvonil na tyč.

Po půlhodině hry se třinecký tým radoval znovu. Hýbl postupoval po levé straně, navedl si míč na osu hřiště a střelou ze zhruba dvaceti metrů ho napálil přesně k levé tyči – 3:0. V závěru první půle ještě zahrozil Osuagwu, ale Hasalík jeho střelu se štěstím vytěsnil na roh.

Pokud chtěli Pražané utkání zdramatizovat, potřebovali chytit start druhého poločasu, jenže se stal pravý opak. Pět minut po změně stran zpoza vápna napřáhl Holík, poslal balon nechytatelně pod břevno a Třinec měl v kapse luxusní čtyřbrankový náskok.

Tentýž hráč pak vysunul Hýbla, jenže ten přestřelil bránu Slavie, a Juřena hned nato svou střelou otřel míč o brankovou konstrukci. Po hodině hry se čestné trefy dočkali slávističtí mladíci. Šubert ranou z přímého kopu trefil tyč, číhající Kneifel pohotovou rybičkou snížil na 4:1.

V závěru utkání sešívaní přidali druhý gól, když se po rohu prosadil Nikl přesnou hlavičkou, ale Třinec už dvoubrankový náskok nepustil. Doma tak zvítězil podruhé v řadě a bodoval ve třech zápasech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY za sebou. Naopak Pražané na výhru v derby nad rezervou Sparty nenavázali a zapsali druhou porážku v sezoně.