21.08.2022 | Michal Nussbauer | Zápas

Rezerva Sparty přehrála Vlašim a slaví první vítězství v sezoně

Foto: sparta.cz
Praha – Béčko Sparty se ve čtvrtém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY dočkalo premiérové výhry v novém ročníku soutěže. Výběr pražské rezervy posílený o několik hráčů A-týmu porazil celek Vlašimi v poměru 3:1. Sparťané vedli po brance Ondřeje Novotného, po změně stran jejich vedení navýšil Martin Minčev. Byť hosté v závěru díky Janu Suchanovi snížili, krátce nato odpověděl David Holoubek, jenž třetím golem potvrdil výhru sparťanské rezervy. Vlašim ani napočtvrté nedokázala bodovat a krčí se na chvostu tabulky.
7' Novotný
60' Minčev
89' Holoubek
81' Suchan
18' Novotný
77' Jonáš
69' Folprecht
75' Suchan
87' Svoboda
Sestavy
Heča – Váňa, Panák (65. Jonáš), Vitík (65. Večerka), Suchomel (78. Horák) – Vydra – Pudhorocký, Fortelný (46. Holoubek) – O. Novotný (46. Goljan), Drchal, Minčev.
Na lavičce: Tůma, Schánělec
Trenér: Michal Horňák
Vágner – Breda (46. Halinský), Lehoczki, Kulhánek, Hošek – Rigo (65. Langhamer), Folprecht (71. Toula), Zinhasović (46. Horský), Suchan, Smejkal (65. Ugwu) – Svoboda.
Na lavičce: Kolář, Onije
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Opočenský – Vlček, Leška • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 508

Komentář

Sparťanská rezerva dala hned v úvodu najevo svůj hlad po první letošní výhře. Teprve po sedmi minutách hry totiž do vápna pronikl Drchal, který předložil jako na zlatém podnose příležitost ke skórování Ondřeji Novotnému. Ten si balon zpracoval a ranou do odkryté brány otevřel skóre utkání.

Letenští měli v první půli nadále více ze hry, i tak ale mohli udeřit hosté. Po chybě v rozehrávce se totiž ve 37. minutě do vápna dostal Suchan, jenže jeho pokus zlikvidoval reflexivním zákrokem Heča. Zdvojnásobit vedení Sparty B mohl naopak krátce před poločasovým hvizdem Minčev. Ten zakončil svůj únik elegantním dloubáčkem přes vyběhnuvšího Vágnera, nedokázal ale trefit prostor mezi třemi tyčemi. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Ve druhém dějství ale začala pořádně vystrkovat pomyslné ofenzivní růžky i Vlašim. Suchanovu pumelici pravačkou z 57. minuty vyrazil Heča jen k Rigovi, který z dorážky minul a chvilku později sám na strážce sparťanské svatyně uháněl Horský, jenže ztroskotal na Hečovi. A soupeřovu neefektivitu domácí krutě potrestali. Martin Minčev vyhrál souboj se Smejkalem na půli hřiště a upaloval sám na Vágnera. Mladého brankáře ve službách Vlašimi pak bulharský křídelník zkušeně obešel a půl hodiny před závěrečným hvizdem zvýšil na 2:0.

O pár minut později v dalším samostatném nájezdu Horský sice obstřelil Heču, jenže minul také bránu domácího celku. Hned z protiútoku pálil nebezpečně na druhé straně Holoubek, jeho tvrdá rána ale proplachtila těsně vedle šibenice. Vlašimi se nakonec podařilo utkání zdramatizovat, když asi deset minut před koncem Jan Suchan svoji překrásnou individuální akci vyšperkoval přesnou střelou k levé tyči – 2:1.

Chvilku poté poslal Ugwu své zakončení z nadějné pozice mimo a Sparta opět trestala. David Holoubek se v 88. minutě pěkně uvolnil po narážečce s Drchalem a ranou na zadní tyč pečetil skóre utkání na konečných 3:1.