20.08.2022 | Roman Zajíček | Zápas

Líšeň zůstává neporažená, duel s Příbramí skončil smírně

Foto: sklisen.com
Líšeň – Fotbalisté Líšně zatím úvodem nové sezony FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY prochází úspěšně. Ve čtyřech kolech ani jednou neprohráli. V duelu s Příbramí si oba celky rozdělily po bodu po bezbrankové remíze, byť v závěru měli slibné šance k překlopení výsledku na svou stranu na hráči obou mužstev.
bez branek
bez branek
39' Čermák
78' Černín
20' Fišl
41' Čejka
83' Sakala
87' Dudl
90+2' Osmančík
Sestavy
Vajner – Pašek, M. Jeřábek, Černín, Lutonský – A. Čermák – Šumbera (62. Reteno Elekana), Matocha, Machalík (75. Zikl), Sokol – Vandas (85. Laczkó).
Na lavičce: Veselý, Bednář, Minařík, Ulbrich
Trenér: Petr Maléř
Melichar – Stropek (46. Osmančík), Sakala, Fišl – Čejka, Petrák, Musil (74. V. Novotný), M. Čermák, Dudl – Anih (74. Vokřínek), Hájek (86. Zeronik).
Na lavičce: Smrkovský, Schindler, Vott
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Volek – Mikeska, Žurovec • Stadion: Areál SK Líšeň • Diváci: 721

Komentář

V deštivém počasí jsme sledovali vyrovnaný první poločas. Možná dost překvapivě měla více ze hry hostující Příbram, Vajner musel zasahovat po dvou standardních situacích a jedné hlavičce Hájka. Ovšem i Marvani se nenechali zahanbit. Po Matochově centru hlavičkoval kanonýr Vandas těsně vedle, posléze Lutonského centr propadl na malé vápno, kde Machalík v tísni nedokázal zakončit. Největší možnost měl v závěru poločasu domácí Šumbera, jehož ránu do prázdné musel v poslední moment na brankové čáře vykopnout Fišl. Diváci tak v prvním poločasu branku neviděli.

I ve druhé půli sledovalo téměř 800 diváků zajímavý fotbal. Především pro oba brankáře to nebyla snadná pracovní šichta, neustále pršelo a každá střela byla na mokrém hřišti nebezpečná. Své o tom ví Vajner, který měl těžkou práci s pokusem Čejky, jehož hlavičku vytáhl na tyč a poté jen sledoval pumelici Emmanuela Aniha, která šla kousek vedle. I nadále se hrál vyrovnaný fotbal, nicméně Středočeši byli mírně lepším mužstvem a blízko branky byli po střele kapitána Čermáka, jehož bombu zachránil na brankové čáře pohotovým zákrokem obránce Lutonský.

Závěr poločasu spíš provázel urputný boj o každý metr hřiště, nikdo nechtěl udělat chybu, ale v 88. minutě přeci jen jedna přišla. Jinak velmi jistá příbramská defenziva nechala za sebou volného Zikla, ten jakožto střídající žolík mohl rozhodnout sobotní duel, ale místo střely zvolil kličku a Melichar jeho sólo dokázal vychytat. Více se už se nestalo ani v pěti nastavených minutách, oba týmy se tak rozešly smírně 0:0.

Ohlasy trenérů

Milan Valachovič (SK Líšeň 2019): „Soupeř hrál velmi dobře, třicet minut nám trvalo, než jsme se dostali do hry. Oba týmy měly šance, Příbram ve druhém poločase změnila rozestavení, chtěli jsme je pozlobit středem hřiště, ale to nám tentokrát moc nefungovalo. Mrzí nás ztráta bodů, ale jak říkám, hosté hráli výborně a remíza je spravedlivá. Byť nás samozřejmě mrzí, že Zikl nedal v závěru naši největší šanci zápasu.“

Tomáš Zápotočný (FK VIAGEM Příbram): „S bodem jsme spokojeni, možná jsme si zasloužili i tři. Hráli jsme proti výborně organizovanému týmu, který ne náhodou získal deset bodů. Byl to zajímavý zápas, který se divákům musel líbit. Duel měl parametry, pro naše mladé hráče to byla výborná zkušenost.“