28.08.2022 | Michal Nissbauer | Zápas

Dukla poprvé v sezoně zvítězila, Slavii B dala tři branky

Foto: fkdukla.cz
Praha - Fotbalisté Dukly v 5. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili Slavii B přesvědčivě 3:1 a připsali si do tabulky první body. Utkání na hřišti sešívaných otevřel už v 7. minutě brankou Matějka. Stejný hráč se trefil po hodině hry a vítězství hostů pečetil hned po něm další brankou Kim. Skóre za Slavii na konci už jen upravil Nikl.
89' Nikl
7' Matějka
61' Matějka
63' Seung Bin
76' Kričfaluši
90' Beran
53' Kozel
68' Šťovíček
70' Ullman
87' Havelka
Sestavy
Sirotník – A. Bárta (77. Pudil), Kričfaluši, Švec (53. Zachoval), Beránek (53. Labík) – Nikl – Šubert (63. Beran), Kopáček, Valenta, Biegon (63. Kneifel) – Šmiga.
Na lavičce: Dvořák, Hunal
Trenér: Marek Jarolím
Šťovíček – Barac, Holiš, Piroch, V. Svoboda – Kim (80. Adediran), Peterka (80. Uhlíř), Ullman, Kozel (54. Havelka), Buchvaldek (71. Moulis) – Matějka (71. Huf).
Na lavičce: Čtvrtečka, Souček
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Batík - Pfeifer, Pospíšil • Stadion: Sportovní areál Na Chvalech • Diváci: 670

Komentář

Dukla již skutečně toužila prolomit sérii porážek a podle toho také vstoupila do utkání. Hned v 7. minutě si totiž po kolmici Romana Holiše našel balon za obranou Lukáš Matějka, jenž i s přispěním teče bránícího hráče dokázal konečně zlomit střeleckou nemohoucnost svého mančaftu v letošním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY– 0:1. Následně mohla odpovědět Slavia, žádnou ze svých šancí ale neproměnil Šmiga a Šubertovu ránu z dálky vytáhl na břevno se štěstím brankář Šťovíček.

Následně přebrala otěže zápasu ale již naplno Dukla. Několik fantastických zákroků ve zbytku prvního dějství byl donucen předvést sešívaný brankář Jan Sirotník, ofenzivní hráči bývalého armádního celku si na něm několikrát doslova vylámali zuby. Hlavně díky Sirotníkovi se šlo do kabin za pouze jednobrankového vedení Dukly.

Svěřenci Petra Rady ale i do druhého dějství vstoupili lépe, než jejich dnešní soupeři. A aktivita se jim vyplatila. V 62. minutě hledal Ullman svoji kolmicí aktivního Seung-Bin Kima, jenže přihrávku nešťastně tečoval bránící Nikl jen k Lukáši Matějkovi. Ten si počínal jako zkušený mazák a přesným zakončením k pravé tyči zdvojnásobil vedení svého celku. O pouhou minutu později byl pak Sirotník nucen lovit míč ze sítě znovu.

Buchvaldek našel přihrávkou na levou stranu Seung-Bin Kima, který si navedl kulatý nesmysl do vápna, uvolnil se ukázkovou přešlapovačkou jako od značky CR7 a přesným zakončením zvýšil na 3:0 z pohledu hostí. Zbytek utkání se dohrál již v relativním klidu, domácí fotbalisté si dokázali pak v samém závěru připsal alespoň čestný úspěch. Po pohledné kombinaci si našel přihrávku Jakuba Kopáčka úplně volný Matouš Nikl, který tak uzavřel skóre zápasu na konečných 1:3.