07.09.2022 | Redakce | Zápas

Prostějov ztratil v Příbrami slibný náskok, bod pro domácí zařídil v závěru Wágner

Foto: 1fkpribram.cz
Příbram – Fotbalisté Prostějova měli dohrávku odloženého utkání 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na příbramském trávníku skvěle rozehranou. Po dvou trefách Jana Koudelky totiž drželi dvoubrankový náskok. Z něj ovšem ještě před koncem první půle ukrojil Felix Čejka. V době, kdy už oba celky dohrávaly zápas v deseti, rozhodl o konečné remíze domácí útočník Tomáš Wágner proměněnou penaltou v 87. minutě.
37' Čejka
87' Wágner (pen)
20' Koudelka
31' Koudelka
45+1' Čermák
53' Čermák
55' Petrák
10' Zapletal
42' Schaffartzik
49' Šumbera
56' Gáč
63' Krynskyj
78' Blahuta
84' Zapletal
90+6' Pinc
Sestavy
Melichar – Stropek, Sakala, Fišl – Čejka (79. Wágner), Petrák (79. Zeronik), J. Jeřábek, M. Čermák, Dudl – Osmančík (57. Anih), Surmaj (79. Hájek).
Na lavičce: Smrkovský, Schindler, Novotný
Trenér: Marek Nikl
Krynskyj – Blahuta (83. Bolf), Gáč, Schaffartzik, M. Zapletal – Koudelka (68. Bartolomeu), Omale, M. Mach (75. Kohoutek) – Šumbera, Píchal (68. Pinc), Kušej (83. Vlachovský).
Na lavičce: Bárta, Ali-Abubakar
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Starý – Vyhnanovský, Špindlerová • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 652

Komentář

Vstup do zápasu vyšel lépe hostujícímu celku. Uběhla sotva čtvrthodina hry, jeden z prostějovských hráčů hlavičkou prodloužil balon k Machovi, kterému scházel jen krůček k tomu, aby míč na zadní tyči dopravil do brány. Krátce nato už se hosté radovali. Jan Koudelka sebral za vápnem Příbrami odražený míč, rychle si ho zpracoval a povedenou střelou s přispěním tyče otevřel skóre. 

O chvíli později byl v hlavní roli opět Jan Koudelka. Tentokrát dostal povedenou přihrávku do běhu, obešel vyběhnuvšího Melichara a bylo to 0:2. Středočeši se ovšem vzápětí vrátili zpátky do hry, když Felix Čejka parádní střelou z přímého kopu přímo do šibenice snížil ještě před koncem prvního poločasu na rozdíl jediné branky. 

Hned zkraje druhé půle mohlo být srovnáno, když Čermák z levé strany unikal sám na gólmana Krynského, ale svůj únik zakončil střelou do boční sítě. Pak přišla pro domácí velká komplikace. Právě Čermák totiž v 53. minutě vyfasoval druhou žlutou kartu a musel ze hřiště. Příbramští se ale i bez svého kapitána dál tlačili za vyrovnáním. 

První varování vyslal zhruba z dvaceti metrů Jeřábek, jenž bránu Prostějova minul. V 84. minutě skončil zápas po druhé žluté kartě i pro hostujícího Zapletala. Krátce nato byl ve vápně faulován zkušený útočník v příbramských službách Tomáš Wágner, nařízenou penaltu sám proměnil a srovnal na 2:2. 

Domácí sahali i po obratu, Hájkovu ránu ovšem zneškodnil Krynskyj, a tak se oba celky rozešly smírně. Příbramští ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE neprohráli pět zápasů v řadě, naopak Prostějov čeká na tříbodový zisk v utkání F:NL už šest kol.