28.08.2022 | Daniel Fekts | Zápas

Béčko Sigmy předvedlo fantastický obrat, Karviná ztratila vedení 2:0

Foto: mfkkarvina.cz
Olomouc - Fotbalisté olomouckého béčka zvítězili v 5. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Karvinou 3:2. Hosté přitom už v šesté minutě vedli 2:0 po trefách Memiče a Zedníčka. Jenže před poločasem snížil Slaměna a ve druhé půli Sigma obrat dokonala. Vyrovnal Slavíček a následně úplně otočil skóre ve prospěch domácích Hadaš.
42' Slaměna
57' Slavíček
65' Hadaš
3' Memić
6' Zedníček
5' Vymětalík
70' Grygar
64' Cienciala
90+3' Nešický
Sestavy
Digaňa – Slavíček, Bednár, Vepřek, Galus – Fabiánek (73. Uriča), Vymětalík (46. Grygar) – Slaměna (90. David) – Hadaš (73. Fiala), Zifčák, Šíp (59. Košťál).
Na lavičce: Bílý
Trenér: Augustin Chromý
Ciupa – D. Krčík, Žídek, Soukeník – Zedníček (74. Mikuš), Rezek (62. Papadopulos), Málek (62. Nešický), Boháč, Cienciala – Memić (62. Bartl), Durosinmi.
Na lavičce: Neuman, Krčík, Rolinek
Trenér: Radomír Korytář
Rozhodčí: Kotala - Mikeska, Žurovec • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 609

Komentář

V rámci 5. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se na Andrově stadionu potkala mužstva z čelních příček druholigové tabulky. Ačkoliv Karviná vedla po pár minutách o dvě branky, domácí náskok smazali a nakonec v 65. minutě rozhodli o svém vítězství 3:2. 

Úvod patřil Slezanům. Svěřenci Radomíra Korytáře a Tomáše Hejduška na soupeře vlétli a už v 6. minutě vedli o dvě branky. Nejprve se prosadil Amar Memič, jehož náběh za obranu domácích slavil úspěch. Karvinský útočník poslal balón k zadní tyči domácího brankáře Digani. Krátce poté Karviná získala standardní situaci. Centr Málka zakončil hlavou Žídek, avšak Digaňa se zaskvěl, na druhou dorážku Martina Zedníčka už byl ale krátký. 

V 8. minutě mohlo být pro béčko Sigmy ještě hůře. Hlavička vytáhlého útočníka Durosinmiho se odrazila od brankové konstrukce zpět do hry. Na další šance si museli diváci na stadionu počkat na závěr prvního poločasu. Hadaš se po levém křídle tlačil do zakončení, ale v rozhodující fázi jej zakřižoval hostující kapitán Žídek. 

Tým Augustina Chromého se přece jen dočkal snížení. Přihrávku Zifčáka z pravé strany si přebral Patrik Slaměna, který kličkou přelstil bránícího hráče a následně míč umístil přesně k tyči. Do kabin se šlo za stavu 1:2 pro hosty. 

Po pauze se vývoj klání zcela pootočil. Sigma zahrozila už krátce po přestávce, kdy Šíp hledal ve vápně Zifčáka, jehož rána levačkou zapadla těsně vedle přední tyče. Vyrovnání přišlo v 57. minutě. Hadaš si pohlídal ofsajdové postavení, v rychlosti si přebral balón a následně oslovil před poloprázdnou bránou stojícího Filipa Slavíčka, který se nemýlil. 

Náběhy Matěje Hadaše dělaly hostům problémy i nadále. Další z nich skončil třetím gólem v síti Jiřího Ciupy, který nedokázal zastavit Hadašovy manévry v šestnáctce. Karviná se po prostřídání dostávala daleko častěji na soupeřovu polovinu, jenže gól se jí vstřelit nepodařilo. Neuspěl ani Papadopulos, jehož hlavička těsně minula olomouckou zadní tyč. Hanáci tak mohli oslavit čtvrté vítězství v sezóně, Karvinou zdolali 3:2.