27.08.2022 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim v deseti dotahovala marně, tři body si odvezlo béčko Sparty

Foto: mfkchrudim.cz
Chrudim – Rezerva Sparty navázala na domácí výhru s Vlašimí a podruhé v řadě zvítězila. Na půdě Chrudimi ji poslal do vedení Petr Pudhorocký a zkraje druhé půle zvýšil náskok Pražanů Adam Goljan. Domácí zápas dohrávali v deseti poté, co byl čtvrthodinu před koncem vyloučen Josef Koželuh, přesto stihli zásluhou Davida Látala snížit. Vyrovnat už ale nedokázali a zapsali těsnou porážku.
85' Látal
24' Pudhorocký
52' Goljan
37' Kronďák (trenér)
55' Vrána
72' Harušťák
75' Koželuh
87' Kesner
45+1' Goljan
57' Jonáš
77' Schánělec
Sestavy
Floder – Koželuh, Hašek, Harušťák, Kesner – Řezníček – Vrána, Záviška (46. Juliš), Průcha, Kodýdek (60. Látal) – Firbacher (74. Jedlička).
Na lavičce: Mach, Jančura, Kejř, Skwarczek
Trenér: Radek Kronďák
Tůma – Suchomel, Horák, Vydra, Kukučka – Jonáš (90+1. Večerka), Pudhorocký, Váňa, Kaštánek, Schánělec (78. Kuchař) – Goljan (85. Ambler).
Na lavičce: Nalezinek, Ševínský, Vácha
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Černý – Líkař, Poživil • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1360

Komentář

Souboj 5. kola mezi Chrudimí a Spartou B v úvodních minutách mnoho zajímavého nepřinesl, ani jeden z celků si nedokázal vypracovat nebezpečnější příležitost. To se změnilo až v 19. minutě, kdy se z levé strany centr snesl na nohu Petra Průchy a ten zády k brance zakončil pouze do tyče hostující branky. To na druhé straně skončila úvodní střela mezi tři tyče gólovou radostí. Petr Pudhorocký dostal pěkný centr za obranu a s lehkostí prostřelil gólmana Flodera – 0:1!

Do přestávky už se mnoho zajímavého neudálo, Sparta se častěji držela na balonu a nepovolovala domácí výraznější šance. A po přestávce bylo na straně hostujícího týmu ještě veseleji. Pěkná akce Sparty přes střed hřiště skončila v pokutovém území na noze Adama Goljana, který parádní střelou na přední tyč nedal šanci chrudimskému brankáři zareagovat – 0:2!

Domácí se snažili s vývojem utkání něco udělat, ale jejich snaha byla marná. Situaci ještě zkomplikoval Josef Koželuh, který fauloval unikajícího hráče Sparty a za svůj zákrok obdržel červenou kartu. Chrudimi se přesto podařilo snížit, dobré napadání předvedl David Látal, jenž obral posledního hráče o balon a zakončil přesně k tyči.

Více toho ovšem domácí fotbalisté nestihli a prohráli 1:2. Chrudimští tak ztratili tři body na domácím hřišti podruhé za sebou, Sparta naopak ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE zvítězila ve druhém duelu v řadě.