31.08.2022 | Martin Augustin | Zápas

Opava neudržela vedení proti Slavii, body se ve Slezsku dělily

Foto: Petr Widenka (sfc.cz)
Opava – Fotbalisté Opavy remizovali v utkání 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:1 s rezervou pražské Slavie. Slezany poslal ve 24. minutě do vedení Adam Rychlý. Za hosty vyrovnával po změně stran Daniel Šmiga. Svěřenci trenéra Westa remizovali v tomto soutěžním ročníku vůbec poprvé a polepšili si na osmou příčku. Sešívaní bodovali po dvou porážkách v řadě a jsou třináctí.
24' Rychlý
68' Šmiga
14' Rychlý
64' Kopečný
82' Bílek
10' Labík
29' Nikl
71' Bárta
90+1' Kričfaluši
Sestavy
Lasák – Helebrand, Bílek, Janoščín, Kadlec – Kopečný (77. Šcudla), Rychlý, Macháček, Šigut, Kramář – Rataj (71. Haitl).
Na lavičce: Číž, Dostál, Janjuš, Doleček
Trenér: Roman West
Sirotník – A. Bárta, Kričfaluši, Hunal (76. Kneifel), Labík – Nikl – Icha, Beran (90+3. Kopáček), Zachoval (46. Pudil), Šubert (76. Behenský) – Šmiga.
Na lavičce: Kolodziej, Trédl, Žitný
Trenér: Marek Jarolím
Rozhodčí: Opočenský – Černoevič, Špindlerová • Stadion: Městský stadion Opava • Diváci: 1735

Komentář

Hned v úvodu utkání prověřil domácího brankáře Lasáka tečovaným pokusem Šmiga, jinak se ale začalo spíše opatrněji. Jako první se zhruba po dvaceti minutách osmělili domácí. Nejprve Kramář zblízka nepropálil Sirotníka a po odraženém míči střílel nepřesně Helebrand.

Ve 24. minutě už ale opavské ochozy zabouřily radostí. Po centru z pravé strany se míč poodrážel před bránu k Adamovi Rychlému, který ho pohotově uklidil do sítě. Od té chvíli se už hrálo jasně pod taktovkou SFC.

Domácí byli nejblíže navýšení skóre po dalekonosné ráně Bílka, kterou Sirotník konečky prstů vytěsnil do tyče. Hostující brankář poté ještě pokryl nepříliš razantní zakončení Kopečného. Stejnému hráči pak o chvíli později scházel krůček, aby se na malém vápně dostal k možná gólové hlavičce.

I po změně stran pokračovala Opava s chutí. Druhý gól mohl přijít po necelé hodině hry. Padáček Macháčka ze 30 metrů však zaťukal na břevno slávistické brány a Sirotníka následně nedokázali překonat ani dorážející Kramář s Ratajem.

Poté už přišly chvíle sešívaných. Při první jejich příležitosti ještě domácí podržel brankář Lasák, ovšem v 68. minutě už udeřilo. Daniel Šmiga si v pokutovém území zpracoval míč zády k bráně, zbavil se protihráče a střelou k bližší tyči vyrovnal.

Hráči Slezského FC se následně ještě snažili strhnout vedení zpět na svou stranu. Rána Macháčka ze střední vzdálenosti prosvištěla nad břevnem a největší šanci pak spálil střídající Ščudla. Ten si našel míč po přízemním centru z pravé strany, zblízka však Sirotníka nepřekonal. Souboj Opavy se Slavií B tak skončil dělbou bodů.

Ohlasy trenérů

Roman West (trenér Opavy): „Jsem naštvaný, ztratili jsme vítězné utkání. Do defenzivy jsme pracovali dobře, v prvním poločase jsme soupeře k ničemu nepustili. Měli jsme spoustu šancí, ale trpíme na nezkušenost našich útočníků, kteří nejsou schopni opakovaně střílet góly. V poločase jsme měli vést 3:1, 4:1, bohužel se tak nestalo. Nedáváme góly, a to nás sráží. Stejně jako proti Olomouci nebo Vyškovu jsme byli lepším týmem, jenže jsme opět nevyhráli. Je to škoda, v tabulce bychom byli někde jinde.“

Marek Jarolím (trenér Slavie B): „Jsme moc spokojeni. Celý tým maximálně dřel a byl za to odměněn. Domácí byli velice silní. Přežili jsme jejich šance a ve druhém poločase jsme byli nebezpeční i my. Pro růst kluků je tento bod důležitý. S tím jsme maximálně spokojeni, je to pro nás důležitá injekce a cesta, jak se posunout. Zápas měl všechno – šance na obou stranách, skvělé publikum. Mělo to grády, byla to fakt jízda.“