31.08.2022 | Matěj Vybíral | Zápas

V Prostějově padaly góly až po pauze, Chrudim si domů odvezla bod

Foto: Aleš Vladyka (mfkchrudim.cz)
Prostějov – Fotbalisté Prostějova remizovali v duelu středečního 6. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:1 s Chrudimí a ukončili svou minisérii dvou nezdarů v řadě. Vše podstatné se na Hané stalo až po přestávce. Skóre otevřel v 54. minutě domácí Michal Zapletal, na něhož reagoval o devět minut později Matyáš Kodýdek. Prostějov klesl v tabulce na čtrnáctou pozici, zatímco Chrudim si polepšila na deváté místo.
54' Zapletal
63' Kodýdek
31' Elbel
59' Bialek
90' Stříž
78' Kesner
90+3' Firbacher
Sestavy
Krynskyj – Blahuta, Bialek, Schaffartzik, Elbel (46. M. Zapletal) – Vlachovský (46. Stříž), M. Mach (89. Gáč), Kulig, Kušej – Koudelka (87. Bartolomeu) – Píchal (64. Pinc).
Na lavičce: Bárta, Bolf
Trenér: Pavel Šustr
Floder – Hašek, Jančura (81. Harušťák), Kesner, Řezníček – Vrána (90+2. Juliš), Záviška, Průcha, Skwarczek – Kodýdek (71. Kejř), Jedlička (81. Firbacher).
Na lavičce: Mach, Gregovský, Látal
Trenér: Radek Kronďák
Rozhodčí: Ulrich – Šimáček, Mojžíš • Stadion: Stadion Za Místním nádražím • Diváci: 680

Komentář

Úvodní šance na obou stranách nabídla už 7. minuta. Domácí David Píchal obdržel dobrý pas na malé vápno, v krkolomné pozici si ale nedokázal dobře srovnat míč a Flodera nepřekonal. Hned z protiakce centroval Vrána na osamoceného Jedličku, jenže ten hlavou trestuhodně minul branku.

Ve zbytku poločasu se hrálo bez větších příležitostí. Chrudim měla o něco více ze hry, ale zahrozila jen po akci aktivního Vrány. Hostující křídelník se na pravé straně dostal k odraženému míči a střelou z úhlu prověřil Krynského.

Po přestávce Hanáci zvýšili aktivitu a odměnou jim byl vedoucí gól. Blahuta vystoupením v obraně získal míč a vysunul do brejku rozběhnutého Kušeje. Jeho střelu gólman Floder vyrazil pouze k dobíhajícímu Michalu Zapletalovi a střídající hráč uklidil míč do sítě.

Chrudim hned mířila za srovnáním. Po pěkné akci na jeden dotyk ještě Skwarczek minul branku, ale o chvíli později už se Východočeši prosadili. Vrána se v 63. minutě prokličkoval na pravé straně a vyslal do vápna, kde stáli hned tři hostující fotbalisté, neomylný centr. Osamocený Matyáš Kodýdek pak hlavou nedal Krynskému šanci.

Prostějov si brzy mohl vzít vedení zpět. Agilní Vasil Kušej se protáhl po pravé straně a vypálil těsně vedle branky. O pár minut později rozehrával přímý kop jen půl metru za hranicí šestnáctky a krásnou ranou zamířil do břevna, Floder se jen ohlédl. Ve zbytku zápasu už k vidění žádné šance nebyly, soupeři se tak rozešli s bodem za remízu 1:1.