03.09.2022 | Petr Komárek | Zápas

Příbram díky Fišlově povedené ráně porazila Duklu, ta letos počtvrté neskórovala

Foto: fkpribram.cz
Příbram – Fotbalisté Příbrami zvítězili v sedmém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Duklou 1:0 a bodovali počtvrté v řadě. Pražané naopak odehráli čtvrtý zápas probíhajícího ročníku, ve kterém nevstřelili ani jeden gól. Středočeši v domácím prostředí rozhodli už ve 13. minutě, kdy se zpoza vápna prosadil utěšeným pokusem do horní části branky obránce Fišl. Příbram se v neúplné tabulce posunula na osmé místo, „vojáci“ klesli na dvanáctou příčku.
13' Fišl
bez branek
83' Surmaj
90+4' Melichar
35' Holiš
67' Adediran
90+3' Svoboda
Sestavy
Melichar – Čejka, Stropek, Sakala, Fišl – Osmančík (82. Novotný), Petrák, M. Čermák, Dudl – Hájek (87. Švestka), Anih (57. Surmaj)
Na lavičce: Smrkovský, Schindler, Vott, Zeronik
Trenér: Marek Nikl
Šťovíček – Barac, Piroch, Holiš, V. Svoboda – Kim (46. Kozel), Havelka (76. Huf), Moulis (60. Šebrle), Uhlíř, Buchvaldek (60. Ullman) – Matějka (46. Adediran)
Na lavičce: Čtvrtečka, Peterka
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Zaoral – Žurovec, Šafránková • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 676

Komentář

Domácí mohli otevřít skóre po jedenácti minutách. Pražané chybovali v rozehrávce a sám na bránu šel Nigerijec Anih. Velkou šanci sice neproměnil, Příbram ale udeřila záhy. Zdálky se opřel do balonu Daniel Fišl a zamířil přesně k pravé tyči Šťovíčkovy branky. Pro dvaadvacetiletého levého krajního beka šlo o první soutěžní trefu v zelenočerném dresu.

Po půlhodině hry tentokrát Fišl zaváhal, Dukla to ale z protiútoku potrestat nedokázala. Příbram podržel brankář Melichar, který zneškodnil střelu z pravé strany pokutového území letící mezi jeho nohy.

Těsně před koncem prvního poločasu zahrál Melichar rukou mimo šestnáctku a hosté zahrávali nepřímý kop z malého vápna. Příbramskou zeď se jim ale propálit nepodařilo, následný centr pokryl Melichar.

Po hodině hry domácí na soupeře z hlavního města zatlačili, Petrákova střela však skončila vedle Šťovíčkovy branky. Na druhé straně si Melichar poradil s ošemetným pokusem z levé strany i skákavým zakončením z přímého kopu. V 73. minutě pak vyrazil střelu z prostoru vápna, k dorážce se hráči Dukly nedostali.