04.09.2022 | Daniel Fekets | Zápas

Na Hané gól nepadl, Třinec veze bod z půdy olomouckého béčka

Foto: sigmafotbal.cz
Olomouc – Béčko Sigmy Olomouc v 7. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizovalo s Třincem. Převahu v utkání měl sice hostující celek, který mohl jít v závěru první půle do vedení. Tutovky Jiřího Kateřiňáka ovšem zlikvidoval olomoucký gólman Vilém Fendrich. Domácí vystřelili na třineckou bránu jedinkrát, duel nakonec dospěl k bezbrankové remíze. Hanáci se prozatím posunuli na druhou příčku tabulky, třinečtí fotbalisté jsou pátí.
bez branek
bez branek
21' Hadaš
68' Grygar
83' Grečmal
37' Hýbl
56' Kateřiňák
80' Kania
82' Jursa
Sestavy
Fendrich – Slavíček, Bednár, Vepřek, Galus – J. Sedlák – Šíp (75. Uriča), Slaměna (66. Grygar), Langer (90. Mikulenka), Hadaš – Fiala (66. Grečmal).
Na lavičce: Bílý, David, Fabiánek
Trenér: Augustin Chromý
Hasalík – Jursa, Foltyn, Straňák, Hýbl – Kateřiňák (90+3. Machuča), Habusta – Omasta, Holík, Gembický (46. Kania) – Juřena.
Na lavičce: Kerl, Brak, Szewieczek, Tandara, Samiec
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Kotala – Dresler, Mojžíš • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 690

Komentář

Třinec měl v úvodu utkání více ze hry. Aktivní Omasta se v 8. minutě protlačil až k pokutovému území, kde byl nedovoleným způsobem seslán k zemi. K následnému přímému kopu se postavil Hýbl, jehož rána se od zdi odrazila zhruba metr nad horní tyč. Slezané nepolevovali a v první čtvrthodině skoro nepustili domácí celek na útočnou polovinu. Štěstí z dálky zkusil hostující Juřena, avšak Fendrich zůstal bez práce.

Ve 40. minutě byla k vidění obrovská šance na třinecké straně. Po pěkné kombinaci mezi Omastou a Holíkem se k zakončení protlačil Kateřiňák, kterého dvakrát za sebou vychytal na brankové čáře Fendrich.

Do druhého poločasu nastoupil Třinec s jednou změnou v sestavě. Tempo hry se ale nezvýšilo, ačkoliv hosté stále měli o trochu více ze hry. V několika situacích byl k vidění závar v pokutovém území, většinou však rány Třince končily na tělech obětavých obránců. Také Sigma se záhy dostala do nadějné pozice, jenže Grečmalovi nevyšel na malém vápně krok, a proto balon netrefil. 

Deset minut před koncem utkání mohl pádit sám na branku Třince Uriča, ovšem přihrávka se mu odrazila od zad velmi nepříhodně. Více fotbalovějších akcí se ale fanoušci bohužel nedočkali. Rezerva Sigmy tak poprvé v této sezoně ztratila na domácí půdě body, přesto se minimálně do nedělnío odpoledne posunula na druhé místo tabulky. Třinec zapsal druhou venkovní remízu a je pátý.