03.09.2022 | Tadeáš Mima | Zápas

Vyškovu vyšel úvod zápasu a Karviné přivodil třetí prohru v řadě

Foto: mfkvyskov.cz
Drnovice – Fotbalisté Vyškova porazili v sedmém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na drnovickém stadionu Karvinou 2:1. Domácí se rychle dostali do dvoubrankového vedení, za prvních osm minut skórovali Krška a Lahodný. Hosté ve druhé půli snížili po vlastním gólu Štěpánka. Svěřenci trenéra Trousila zvítězili po dvou porážkách a v neúplné tabulce se posunuli na třetí místo. Slezané prohráli potřetí za sebou a patří jim průběžná pátá pozice.
3' Krška
8' Lahodný
65' Štěpánek (vl)
58' Kubala
78' Williams
86' Jambor
36' Durosinmi
72' Žídek
Sestavy
Kinský – Ilko, Štěpánek, Matys, Kubala – Lahodný – Kanakimana (90+3. Weber), Krška (60. Fofana), Dao (67. Williams), Alégué Elandi (60. Jambor) – Vintr (67. Klesa)
Na lavičce: Jícha, Kratochvíla
Trenér: Jan Trousil
Ciupa – Zedníček (76. Cienciala), Žídek, D. Krčík, A. Krčík (46. Rezek) – Bartl, Soukeník (70. Papadopulos) – Málek (46. Boháč), Budínský (45. Memić), Mikuš – Durosinmi
Na lavičce: Neuman, Rolinek
Trenér: Radomír Korytář
Rozhodčí: Batík – Bureš, Lakomý • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 758

Komentář

Vyškov měl přímo parádní vstup do zápasu, což ukázal již ve třetí minutě. Původně šlo o velmi nenápadnou akci, která začala centrem Lahodného na Davida Kršku. Druhý jmenovaný však odvedl ve vápně perfektní práci a škrtl míč do sítě na 1:0. Aktivní úvod Vyškova mohl v páté minutě potvrdit Dao svojí střelou, která ale mířila o kousek vedle. Gólovou roli tak vzal na sebe v osmé minutě Lukáš Lahodný, jenž proměnil dorážku po Kanakimanově ráně, a skóre bylo 2:0.

Následovala však i lepší pasáž ze strany Karviné. Zajímavě vypadala situace po centru Budínského do vápna domácích, kde se naskytla hlavička hostujícímu kapitánovi Žídkovi. Pokus ale šel o několik centimetrů vedle tyčky a snížení se nekonalo. Stejně tak se nepodařilo zvýšit náskok Vyškovu ve 26. minutě, kdy Kanakimana usměrnil přihrávku Vintra pouze vysoko nad. Do konce první půle tak drželi domácí fotbalisté slibný rozdíl dvou tref.

Další možnost ke snížení zahodila Karviná po poločase. Durosinmi prošel obranou Vyškova a podařilo se mu zakončit z bezprostřední blízkosti. Tento pokus Kinský vyrazil, načež přišla ještě jedna střela, kterou vyhlavičkoval na čáře bránící Štěpánek. Snaha hostů se přesto projevila – v 65. minutě přišel centr Boháče ze strany, jenž trochu nešťastně poslal do vlastní brány už zmiňovaný Filip Štěpánek. Tím dostalo utkání zápletku do své finální fáze.

Vyškov si přesto výsledek pohlídal. Kolem 80. minuty se sice naskytly zajímavé pozice na obou stranách, žádná z nich ovšem do sítě nespadla. Svěřenci kouče Jana Trousila skvěle odbránili i nastavený čas a mohou se těšit z prvního vítězství po dvou předchozích prohrách. Tím se vytáhli na průběžné třetí místo F:NL po neúplném sedmém kole, zatímco Karviné teď patří pátá pozice.