04.09.2022 | Jan Šimek | Zápas

Opava vyhrála na Vysočině a bodovala potřetí v řadě, Jihlavu složil Kramář

Foto: Petr Widenka, sfc.cz
Jihlava – Fotbalisté Slezského FC zvládli zápas sedmého kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a z horké půdy Jihlavy si odvezli všechny tři body. O osudu zajímavého utkání rozhodla jediná branka, o kterou se po hodině hry postaral opavský útočník Denis Kramář. Slezané tak neprohráli už ve třetím utkání za sebou, naopak Vysočina doma poprvé padla.
bez branek
60' Kramář
29' Peřina
45' Selnar
75' Tall
78' Kameník (trenér)
78' Kameník (trenér)
79' Shudeiwa
42' Ščudla
68' Kadlec
Sestavy
Jágrik – Křišťál, Gabriel (86. Christodoulou), Vedral, T. Svoboda – Tureček, Shudeiwa – Křivánek (65. Ogiomade), Selnar (74. Lacko), Peřina (65. L. Fila) – Zoubele (C) (46. Tall).
Na lavičce: Soukup, Vítek
Trenér: Jan Kameník
Lasák – Helebrand, Bílek (31. Šcudla), Janoščín, Kadlec – Haitl, Rychlý, Macháček, Šigut, Kramář (90+1. Doleček) – Rataj (73. Janjuš).
Na lavičce: Číž, Celta, Dostál, Latoň
Trenér: Roman West
Rozhodčí: Volek – Matoušek, Pospíšil • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 714

Komentář

Hned v úvodu zahrozili Slezané, ve vápně zůstal volný Šigut, ale ze slibné pozice přestřelil jihlavskou bránu. Po půlhodině hry musel opavský kouč Roman West střídat poté, co Peřina zajel do Bílka, který se zranil, a nahradil ho Ščudla.

V závěru prvního poločasu Vysočina přitlačila svého soupeře. Nejprve po závaru před opavskou bránou se do zakončení tlačil Zoubele, ale hostující defenziva odvrátila balon na poslední chvíli na roh. Po něm hlavičkoval Vedral těsně nad břevno Lasákovy svatyně.

Zkraje druhé půle byli domácí blízko úvodní trefy, jenže Peřinova střela z hranice vápna se pouze otřela o tyč hostující brány. Vzápětí se prosadila Opava. Po nákopu Janoščína přiťukl Rataj balon příhodně do volného prostoru, jihlavský obránce Gabriel přestal hrát, Denis Kramář se kolem něj dravě prosmýkl, položil si Jágrika a napálil míč do odkryté brány – 0:1.

V emotivním závěru byl vyloučen jihlavský kouč Jan Kameník, domácí se tlačili za vyrovnáním, jenže skórovat nedokázali. Okénka v jihlavské obraně mohl využít agilní Kramář, ale nejprve mu druhé trefě zabránil gólman Jágrik a krátce nato i bek Svoboda.

Slezský FC se tak zvedá, bodoval ve třetím utkání za sebou. Naopak jihlavské mužstvo kouše trpkou porážku, doma prohrálo poprvé v aktuálním ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.