04.09.2022 | Petr Frömel | Zápas

Čekání skončilo. Vlašim nadělila Prostějovu šestku a poprvé v sezoně vyhrála

Foto: fcsbvlasim.cz
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi slaví premiérové vítězství v probíhajícím ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Středočeši v sedmém kole soutěže nedali šanci Prostějovu. V první půli si vytvořili tříbrankový náskok, který po změně stran ještě navýšili. Vlašim nakonec zvítězila 6:1, navzdory tomu zůstává v tabulce na posledním místě.
16' Svoboda
36' Svoboda
44' Horský
52' Suchan
74' Toula
80' Rigo
76' Píchal
11' Hošek
45+5' Svoboda
13' Pinc
34' Gáč
45+4' Bialek
45+5' Bialek
63' Schaffartzik
66' Bolf
Sestavy
Vágner – Lehoczki (61. Heppner), Hošek (69. Lehovec), Rigo, Zinhasović, Smejkal (75. Onije), Halinský, Suchan, Kulhánek, Horský (61. Toula), A. Svoboda (79. Langhamer).
Na lavičce: Kolář, Ugwu
Trenér: Martin Hyský
Krynskyj – Blahuta (46. Bolf), Bialek, Elbel, Kulig (21. Gáč), Schaffartzik, Koudelka (46. Zapletal), Pinc (46. Píchal), Kušej, Kohoutek (55. Vlachovský), Šumbera.
Na lavičce: Bárta, Ali-Abubakar
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Kvítek – Šimáček, Poživil • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 378

Komentář

Úvod zápasu byl docela opatrný z obou stran, za zmínku stojí krásná Suchanova střela z dálky, kterou Krynskyj vytáhl na roh. Po čtvrt hodině hry se už domácí radovali. V 16. minutě šikovně tečoval Antonín Svoboda střelu svého spoluhráče do protipohybu prostějovského brankáře. O deset minut později to bylo málem 2:0, Zinhasović si naběhl s míčem před pokutové území a střelou z dálky orazítkoval břevno.

Vlašim byla i nadále velmi aktivní, soupeře prakticky do ničeho nepouštěla, sama se naopak dočkala odměny. V 36. minutě se nepovedlo Hanákům odehrát míč do bezpečí, ten se dostal opět k Antonínu Svobodovi, jenž sám před gólmanem zamířil do volného prostoru brány na levé straně.

V dalších velkých šancích středočeského celku se zaskvěl Krynskyj, jenž nejprve vyrazil ránu z bezprostřední blízkosti a poradil si i s pokusem Riga z dálky. Do přestávky se ovšem diváci ještě jednoho gólu ještě dočkali, v 45. minutě poslal Hlošek z pravé strany centr do vápna, kde míč tečoval do vzdálenějšího dolního rohu Filip Horský.

Na konci prvního poločasu byl zbytečně vyloučen Bialek a pro domácí to znamenalo početní výhodu do druhé části zápasu. Své výhody využili hned v 53. minutě, kdy po ponechané výhodě střílel ve vápně z otočky Jan Suchan a míč krásně zatočil ke vzdálenější tyči.

Následovala poměrně hluchá pasáž, kdy domácí spíše bránili svůj náskok, Prostějov se i v oslabení snažil útočit, ale veškerá jeho střelecká snaha přicházela vniveč. Na další gól si fanoušci počkali až do 74. minuty, kdy Vlašim skórovala popáté díky novému hráči na hřišti Adamu Toulovi, který si dokázal na pravé straně pokutového území zpracovat přihrávku a následně zamířit do levého dolního rohu brány.

O chvíli později se dočkal také soupeř, David Píchal se před svatyní Vlašimi dostal k odraženému balónu, rychle se zorientoval a odehrál jej do sítě. Poslední slovo však měli přeci jen domácí, devět minut před koncem pálil tvrdě z hranice šestnáctky Tomáš Rigo, Krynskyj dokázal míč pouze ztlumit a ten nakonec zaplul do jeho brány – 6:1.