11.09.2022 | Jan Šimek | Zápas

Dukla doma přemohla Vlašim, výhru Pražanů zařídil dvougólový Matějka

Foto: fkdukla.cz
Praha – Fotbalisté Dukly si v 8. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na domácím trávníku poradili s poslední Vlašimí. Pražany k výhře nasměroval útočník Lukáš Matějka proměněnou penaltou, tentýž borec přidal krátce nato i druhý zásah, kterým podtrhl vítězství pražského celku v poměru 2:0. Vlašim tak na vysoké vítězství nad Prostějovem nenavázala.
66' Matějka (pen)
78' Matějka
bez branek
20' Uhlíř
33' Zinhasović
Sestavy
Šťovíček – Peterka, Piroch, V. Svoboda, Ullman – Adediran (64. Kim), Havelka (73. Barac), Uhlíř, Kozel (83. Moulis), Šebrle (64. Buchvaldek) – Matějka (83. Huf).
Na lavičce: Čtvrtečka, Matoušek
Trenér: Petr Rada
Vágner – Hošek (81. Heppner), Kulhánek, Lehoczki, Halinský – Smejkal (64. Vais), Rigo, Zinhasović (64. Solomon), Suchan, Horský (81. Ugwu) – A. Svoboda (64. Toula).
Na lavičce: Kolář, Langhamer
Trenér: Martin Hyský
Rozhodčí: Petřík – Kotalík, Černoevič. • Stadion: Stadion Juliska • Diváci: 495

Komentář

Pražané v první půli nedovolili poslednímu celku tabulky vystřelit na bránu, sami se sice dostali do dvou slibných zakončení, ale ani jedno z nich gólem neskončilo.

Necelá pětistovka diváků se branek dočkala až po změně stran. Skóre se poprvé měnilo v 66. minutě, kdy domácí Lukáš Matějka střelou pod břevno bezpečně proměnil penaltu.

Tu rozhodčí Petřík nařídil po kontaktu Kima s Vaisem a hosté se hodně zlobili, na verdiktu sudího ale nezměnili nic. A ještě než Vlašimští hodili pocit křivdy za hlavu, inkasovali podruhé, když se v 78. minutě znovu prosadil Lukáš Matějka a pojistil vítězství Dukly.

Ta svému soupeři nedovolila skórovat ani jednou a zvítězila 2:0, doma tak bodovala podruhé v řadě. Naopak poslední celek FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY z Vlašimi dál čeká na první bodový zisk z venku.