11.09.2022 | Karel Jedlička | Zápas

Příbram sestřelila rezervu Slavie, Surmaj se blýskl čistým hattrickem

Foto: 1fkpribram.cz
Praha – Fotbalisté Příbrami se rozehráli do velmi dobré formy. Středočeši zvládli 8. kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY na půdě béčka Slavie, kterému nasázeli čtyři branky. O osudu utkání rozhodlo příbramské mužstvo už v první půli, kdy se třikrát střelecky prosadil David Surmaj. Příbramští v závěru přidali čtvrtý gól, o který se postaral Emmanuel Anih, a zapsali jednoznačné vítězství 4:0. Středočeský celek tak neprohrál už šest kol v řadě.
bez branek
14' Surmaj
21' Surmaj
37' Surmaj
90' Anih
12' Kopáček
34' Kričfaluši
73' Singhateh
44' Stropek
Sestavy
Sirotník – Trédl, Hunal, Kričfaluši, Labík – Nikl (73. Zachoval) – Pudil (46. Singhateh), Beran, Šubert, Kopáček(46. Kneifel) – Šmiga (85. Biegon).
Na lavičce: Dvořák, Behenský, Beránek
Trenér: Marek Jarolím
Melichar – Čejka (58. Vokřínek), Stropek, Sakala, Fišl – Petrák, J. Jeřábek – Osmančík (58. Hájek), V. Novotný (58. Wágner), Dudl (85. Musil) – Surmaj (79. Anih).
Na lavičce: Smrkovský, Švestka
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Rouček – Poživil, Matoušek. • Stadion: Sportovní areál Na Chvalech • Diváci: 495

Komentář

Hrdinou zápasu byl hostující útočník David Surmaj, který za 23 minut nastřílel tolik gólů jako za předchozích 23 druholigových zápasů své kariéry. Slávistickou obranu překonával rychlostí i důrazem a skóre otevřel po Osmančíkově přihrávce do běhu sám kolem brankáře Sirotníka ve 14. minutě. Zanedlouho jej propálil znovu, když mu míč dloubl za obranu Petrák. Čistý hattrick dokončil Surmaj opět tváří v tvář brankáři, kterého jemně obhodil, dobíhající Kričfaluši by možná ještě skluzem míč zachránil na brankové čáře, ale v oraništi změnil směr a přeskočil mu nohu – 0:3.

A to nebýt Sirotníka, mohl domácím zpívat už o přestávce kanár. Stejný počet vyložených šancí totiž brankář slávistické rezervy zneškodnil. Nejprve když Novotný naservíroval na malé vápno Petrákovi, poté vyškraboval Sakalovu hlavičku o zem po rohovém kopu a nakonec ve 40. minutě po laciné domácí ztrátě míče a Osmančíkově přihrávce přesměroval robinzonádou na roh krásnou střelu Novotného.

Hned 20 vteřin po přestávce mohl zdramatizovat utkání Šmiga, ale prudkou střelou jen otřásl břevnem. Dál se Příbram už soustředila především na bránění náskoku, přesto mohl ještě udeřit Surmaj, ale po úniku v 74. minutě přestřelil. Slávisté přesto lovili míč ze své sítě ještě počtvrté. V poslední minutě uvolnil Hájek dalšího z náhradníků Emmanuela Aniha a drobný Nigerijec ze sóla také nezaváhal.

Rodinný souboj příbramského trenéra Marka Nikla se synem Matoušem v dresu Slavie B tak skončil jednoznačně pro staršího z obou mužů. Příbram tak zvítězila ve třetím z posledních čtyř utkání FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a bodovala pošesté v řadě.