17.09.2022 | Matěj Šoba | Zápas

Jízda Příbrami nekončí! Po výhře nad Třincem je již třetí

Foto: fkpribram.cz
Příbram - Porážka v Chrudimi ve druhém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY a pak velká jízda. Příbramští fotbalisté neprohráli již posedmé za sebou a v tabulce vystoupali na průběžnou třetí příčku. Proti Třinci v prvním poločase skórovali Čejka s Čermákem, na snížení Gembického odpověděl rozjetý Surmaj. Dvoubrankový náskok si domácí, i přes červenou kartu dvacet minut před koncem, pohlídali a po vítězství 3:1 slaví další tři body!
24' Čejka
37' Čermák
54' Surmaj
50' Gembický
65' Wágner
71' Musil
22' Straňák
52' Kania
55' Jursa
74' Samiec
Sestavy
Melichar – Čejka, Fišl, Sakala, Petrák, M. Čermák (90. Vokřínek), Wágner (67. Musil), Dudl, Surmaj (67. Hájek), Jeřábek (67. Novotný, 90+3. Anih), Stropek.
Na lavičce: Smrkovský
Trenér: Marek Nikl
Hasalík – Hýbl, Gembický, Holík, Jursa, Juřena, Foltyn (83. Brak), Straňák, Habusta, Machuča (72. Samiec), Omasta (46. Kania).
Na lavičce: Kerl, Obadal, Szewieczek, Tandara
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Volek – Podaný, Špindlerová • Stadion: Stadion Na Litavce • Diváci: 625

Komentář

Příbram do zápasu vstoupila aktivně a Třinec zaskočila hned dvěma góly. První trefu zaznamenal Čejka, který si postavil míč a z přímého kopu otevřel skóre zápasu. Asi o deset minut později to už bylo o dvě branky. Marcel Čermák si našel přihrávku od spoluhráče a uklízel míč za záda brankáře Hasalíka. 

Druhá polovina zápasu pak začala lépe pro hosty z Třince. Již po pěti minutách hry se gólově přiblížili a v tlaku pokračovali. Avšak o čtyři minuty později nechali moc prostoru Surmajovi, který křižnou střelou k tyčce znovu navýšil vedení svého týmu. V 71. minutě přišlo vyloučení domácího hráče, který zezadu poslal k zemi protihráče. Ač se to domácím hodně nelíbilo, sudí zůstal nekompromisní. 

Třinec se snažil přidat do ofenzívy, vypracovali si i gólovou šanci, kterou ale na poslední chvíli zneškodnil jeden z obránců, který zastoupil brankáře Melichara. I když měli o hráče víc, za 20 minut se jim s výsledkem nepodařilo nic udělat.