17.09.2022 | Tadeáš Mima | Zápas

Vyškov v moravském souboji porazil Prostějov a bodoval potřetí za sebou

Foto: mfkvyskov.cz
Drnovice – Fotbalisté Vyškova zvítězili v devátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY nad Prostějovem 4:1 a vrátili se na průběžné druhé místo tabulky. Svěřenci trenéra Trousila otevřeli skóre těsně před přestávkou, kdy se trefil Kamerunec Alégué Elandi. Další góly přidali ve druhém poločase Lacík, Kanakimana a Vintr. Za hosty na stadionu v Drnovicích snížil Koudelka. Prostějov, který v první půli zahodil penaltu a od 39. minuty hrál bez vyloučeného Píchala, klesl na momentální dvanáctou pozici.
45+2' Alégué Elandi
60' Lacík
65' Kanakimana
69' Vintr
68' Koudelka
24' Kubala
47' Cabadaj
55' Ilko
39' Píchal
88' Pinc
Sestavy
Kinský – Ilko, Matys, Štěpánek, Kubala – Lahodný – Lacík (89. Moučka), Cabadaj (59. Vintr), Alégué Elandi (59. Jambor), Kanakimana (83. Dao) – Fofana (89. Srubek)
Na lavičce: Jícha, Kratochvíla
Trenér: Jan Trousil
Krynskyj – M. Zapletal, Schaffartzik, Gáč, Bolf (78. Pinc) – Ščedryj (59. Bartolomeu), Šumbera (78. Ali-Abubakar), M. Mach (59. Omale), Koudelka, Kušej (66. Bialek) – Píchal
Na lavičce: Bárta, Stříž
Trenér: Pavel Šustr
Rozhodčí: Všetečka – Hrabovský, Hádek • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 612

Komentář

Jeden z klíčových momentů zápasu přišel už kolem čtvrthodiny hry. Po Kubalově zákroku v pokutovém území byla nařízena penalta ve prospěch Prostějova, kterou zahrával Jan Koudelka. Z puntíku však dal míči příliš velkou razanci a bránu přestřelil. Hosté neuspěli ani ve 33. minutě, kdy perfektní zákrok rukavicí vytáhl na poslední chvíli Kinský.

Vyškovu však nejvíce pomohlo dění z konce prvního poločasu. Červenou kartu totiž viděl po nevybíravém šlapáku hostující útočník Píchal, což otevřelo prostor MFK. A právě v nastavení úvodního dějství se střelecky prosadil Alexis Alégué Elandi, který se dobře trefil po otočce ve vápně.

Domácí celek měl situaci pod kontrolou také po pauze. A vidět to bylo opět i na skóre – v 60. minutě potrestal velkou chybu Prostějova Barnabáš Lacík, když hostující gólman upustil míč po zákroku a nechal střelce vypálit do úplně volného místa. Brzy potom zvyšoval na 3:1 Bienvenue Kanakimana, jemuž připravil luxusní pas do odkryté sítě Lahodný. V 68. minutě sice ještě vykřesal Prostějov jiskřičku naděje po trefě Jana Koudelky, jemuž se naskytla šance z poměrně nenápadného útoku, jenže nic to nezměnilo na vedení domácích. V podstatě hned po rozehrání totiž unikl Ondřej Vintr a šikovně poslal balon kolem padajícího brankáře po zemi na 4:1. Tím si Vyškov vytvořil nedostižný náskok a přesvědčivé vítězství.

Po necelých devíti kolech FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY patří Jihomoravanům druhá příčka tabulky. Zato Prostějov se i nadále výsledkově trápí a aktuálně je dvanáctý.