16.09.2022 | Štěpán Navrátil | Zápas

Dordič vystřelil Varnsdorfu dvěma góly výhru v Jihlavě a posun na druhé místo

Foto: fkvarnsdorf.cz
Jihlava – Fotbalisté Varnsdorfu zvítězili v páteční předehrávce 9. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:1 na hřišti Jihlavy. Oba góly severočeského celku vsítil Bojan Dordič, jenž otevřel skóre v 38. minutě z penalty. V nastavení úvodního poločasu vyrovnal Šimon Gabriel, Varnsdorfu ale vrátil bosenský kanonýr vedení hned pět minut po pauze a vyšvihl se se šesti zaznamenanými trefami do čela ligového pořadí střelců. Varnsdorf vyhrál podruhé za sebou a posunul se v neúplné tabulce na druhou pozici. Jihlava klesla po třetí porážce v řadě na šesté místo.
45+1' Gabriel
38' Dordič (pen)
50' Dordič
39' Selnar
63' Lacko
83' Svoboda
90+5' Peřina
52' Richter
90+4' Vaňák
Sestavy
Jágrik – Křišťál (46. Ogiomade), Vedral, Gabriel, T. Svoboda – Lacko, Tureček (79. Shudeiwa) – Křivánek (62. Tall), Selnar, Peřina – Araujo-Wilson (79. L. Fila).
Na lavičce: Soukup, Christodoulou, Vítek
Trenér: Jozef Pavlík
Vaňák – Richter, Kubista, Kouřil, Radosta – Bláha, Kříž (85. Rudnytskyy) – Samko (65. Tanko), Ondráček (73. Michal), Dordić – Schön (73. Ludvíček).
Na lavičce: Šerák, Pajkrt, Vachoušek
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Zaoral – Ratajová, Cichra • Stadion: Stadion v Jiráskově ulici • Diváci: 502

Komentář

Zpočátku byly oba týmy bázlivější a diváci neviděli mnoho šancí. To však ve 38. minutě změnil Bojan Dordić, jehož akci ve vápně zastavil až faul domácích. Bosenský fotbalista ve službách severočeského Varnsdorfu s pokutovým kopem neměl žádné problémy a brankáře Jágrika dokonce poslal na opačnou stranu.

Jihlavští však rozhodně nechtěli, aby soupeř převzal otěže utkání a ještě se do konce prvního poločasu tlačili před branku Vaňáka. Jejich snažení přineslo kýžené ovoce v nastavení, kdy se po centru Selnara na bližší tyči prosadil Šimon Gabriel. Po gólu do šatny tak byl stav v polovině zápasu nerozhodný.

Na začátku druhé půle, konkrétně v 50. minutě, podnikli hosté rychlý brejk do otevřené jihlavské obrany. Skvělý centr Patrika Schöna z pravé strany poslal do odkryté branky hrdina pátečního zápasu Bojan Dordić. Záložník Severočechů se na jihlavském stadionu předvedl ve vší parádě. Se šesti letošními góly se vyhoupl do čela tabulky střelců.

Varnsdorf se po rychle vstřelené brance soustředil spíše na obranu a nutno podotknout, že úspěšně. V závěru to byli opět hostující fotbalisté, kteří v 89. minutě mohli zápas definitivně rozhodnout. Po přihrávce Dordiće vyslal na Jágrika pokus Abdullahi Tanko, jeho střele však chyběla potřebná razance.

Jihlavští se snažili do posledního hvizdu ještě zápasový krok se soupeřem srovnat, jenže všechny šance hatila dobře připravená obrana hostů. V konečném výsledku tak domácí podlehli Varnsdorfu 1:2.