10.10.2022 | Daniel Gargulák | Zápas

Béčko Sigmy zabralo, v souboji rezerv přehrálo Slavii. Dvakrát se trefil Zlatohlávek

Foto: sigmafotbal.cz
Olomouc – Fotbalisté olomoucké rezervy v 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY porazili béčko Slavie v poměru 4:0 a ukončili pětizápasové čekání na vítězství v soutěži. Hanáky poslala do vedení po půlhodině hry posila z prvoligového A-týmu Lukáš Vraštil. Po změně stran se pak dvěma přesnými zásahy blýskl Tomáš Zlatohlávek, v nastavení podtrhl zaslouženou výhru Sigmy střídající Jakub Fabiánek. Sešívaní tak dál čekají na úspěch z trávníku soupeřů, z pěti utkání venku doposud vytěžili pouze dva body.
35' Vraštil
68' Zlatohlávek
75' Zlatohlávek
90+2' Fabiánek
bez branek
69' Zlatohlávek
25' Šmiga
Sestavy
Digaňa – Slavíček, Vraštil, Vepřek, Galus – Vodháněl (46. Zlatohlávek), Grygar (81. Fabiánek), Langer – Šíp (58. Hadaš), Zifčák (73. Uriča), J. Matoušek (81. Nwankwo).
Na lavičce: Koutný, Bednár
Trenér: Augustin Chromý
Dvořák – Trédl (67. A. Pudil), Kričfaluši, Švec, Labík – Nikl – Šubert (73. Beran), Planka, M. Jurásek, Singhateh (85. Kneifel) – Šmiga (85. M. Pudil).
Na lavičce: Kolodziej, Behenský, Kopáček
Trenér: Marek Jarolím
Rozhodčí: Kvítek – Kubr, Žurovec • Stadion: Andrův stadion • Diváci: 288

Komentář

Utkání dvou béčkových týmů již v samém úvodu dávalo tušit, že se bude jednat o tuze soubojový duel. Ani jeden z týmů se dlouho nemohl dostat do vyloženější šance, na straně Sigmy jevil známky útočného nebezpečí nicméně zejména rychlý Šíp, který využíval rychlých protiakcí a dostával se takřka do zakončení.

Jednu z největších šancí první půle měl ale nakonec na kopačce Matoušek. Jeho skvěle kroucené zakončení ze standardní situace ale skončilo pouze na břevnu Dvořákovy brány a odrazilo se zpět do hřiště. K velmi kurióznímu okamžiku došlo krátce před půlhodinou hry, kdy Zifčák zcela zřetelně docílil po skvělé střele gólu, kvůli odrazu o tyč a zpětné rotaci míče zpět do vápna Slavie jej nepostřehl ani hlavní ani pomezní sudí.

Olomouc ale nemusela smutnit dlouho. Po standardní situaci dostal přesný centr na hlavu Lukáš Vraštil, který přesně umístěnou hlavičkou k tyči otevřel skóre utkání a rozradostnil celý svůj tým z první branky v zápase. Moc už se do do konce první půle na Andrově stadionu neudálo, v jeho samotném závěru vyslal na Digaňu skvělý pokus z hranice vápna Singateh, jeho ránu ale gólman Sigmy skvělým zákrokem vytěsnil na rohový kop.

Slavia plná odhodlání vstoupila skvěle a aktivně do druhého poločasu, z úvodního tlaku ale nedokázala vytěžit vyrovnávací branku. Naopak na druhé straně byl velmi blízko druhé trefě Šíp, po obehrání brankáře ale netrefil prázdnou branku.

Olomouc se začala velmi rychle vracet do zápasu a proti Slavii a jejímu sympatickém výkonu krátce před 70. minutou udeřila podruhé v zápase. Tomáš Zlatohlávek využil skvělé práce Matouška a sebevědomým zakončením poslal míč za bezmocného Dvořáka. Netrvalo navíc příliš dlouho a Sigma přidala třetí zásah a znovu u toho byl Tomáš Zlatohlávek. Ten si skvěle vyčíhnul moment překvapení a po Uričově střele, kterou Dvořák pouze vyrazil před sebe, míč poslal za jeho záda – 3:0.

Pro Slavii poněkud frustrující průběh druhé půle umocnil ještě gól v posledních okamžicích zápasu, kdy už se oba týmy viděly téměř v kabinách, Jakub Fabiánek ve druhé minutě nastavení napřáhl k ráně na zadní tyč a přidal čtvrtou branku Olomouce.