09.10.2022 | Jiří Paýr | Zápas

Příbram natáhla sérii bez porážky na devět zápasů, z Vlašimi si odvezla bod

Foto: fkpribram.cz
Vlašim – Fotbalisté Příbrami remizovali v utkání 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 1:1 na hřišti Vlašimi a neprohráli už podeváté v řadě. Domácí sice od 10. minuty díky trefě Antonína Svobody vedli, po půlhodině duelu ale srovnal Pavel Osmančík. Příbram si v tabulce polepšila na druhou příčku, kde je díky lepšímu skóre před Vyškovem. Vlašim zůstala se sedmi body nadále poslední.
10' Svoboda
30' Osmančík
46' Zinhasović
56' Lehoczki
84' John
7' Dudl
42' Jeřábek
71' Fišl
Sestavy
Vágner – Hošek, Lehoczki, Kulhánek, Halinský – Smejkal (65. Langhamer), Zinhasović, Suchan, Horský, Rigo (65. Solomon) – A. Svoboda (77. Toula).
Na lavičce: Kolář, Lehovec, Onije, Ugwu
Trenér: Martin Hyský
Melichar – J. Jeřábek (77. Anih), Sakala, Fišl – Čejka, Petrák, Zeronik (60. Wágner), M. Čermák, Dudl – Osmančík (77. Musil), Surmaj (80. Hájek).
Na lavičce: Babka, Vokřínek, Novotný
Trenér: Marek Nikl
Rozhodčí: Starý – Líkař, Leška • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 410

Komentář

Začátek utkání nebyl ve Vlašimi nikterak strhující a většina soubojů se odehrávala ve středu pole. V jedenácté minutě zaútočila Vlašim po levé straně hřiště. Centrovaný míč našel ve vápně Antonín Svoboda, který s pomocí teče obránce Sakaly rozvlnil síť za Melicharem.

Hosté odpověděli pokusem Čermáka, ale jeho střela zamířila vedle. Po půlhodině hry propadli domácí v rozehrávce, ale zdálo se, že vše dokáží nakonec zažehnat vlašimští zadáci. Pro míč sražený obráncem si šel Vágner, ale do souboje ještě vlétl Pavel Osmančík, který s velkou dávkou štěstí nakonec dotlačil míč do sítě.

Vlašim po inkasované brance byla jako opařená a do konce poločasu musela čelit dvěma nepříjemným situacím. Tu první dokázal zažehnat Horský a podruhé ve velké šanci selhal Osmančík.

Vstup do druhého poločasu nebyl ideální a na hřišti nebylo k vidění moc zajímavých situací. Po hodině hry se přeci jen mohli diváci branky dočkat, ale střelu z přímého kopu domácí brankář zneškodnil. Vlašim byla nevýrazná a pomohla až střídání. Hru domácích výrazně oživil Solomon John, který znepříjemňoval život hostujícím obráncům. 

V 73. minutě se mohli domácí radovat. Z úhlu nejprve zakončoval Svoboda, odražený míč ještě John nacentroval na Horského, jehož ránu do odkryté branky zablokoval obránce. Další šanci měl Suchan po přímém kopu. Jeho ránu Melichar vyrazil a následně dokázal zneškodnit i dorážku Johna.

Vlašim byla jako politá živou vodou. Další šanci měl Suchan, ale jeho střela se nevešla mezi tři tyče. V poslední minutě pronikl do vápna Horský a svou střelou málem rozpůlil tyč Melicharovy branky. Po velkých šancích nakonec mohli všechny body sebrat hosté, ale Tomáš Wágner ve velké šanci nechal vyniknout brankáře Vlašimi. Zápas tedy skončil remízou 1:1.