08.10.2022 | Tadeáš Mima | Zápas

Vyškov se po výhře nad Varnsdorfem v neúplné tabulce dotáhl na Líšeň

Foto: mfkvyskov.cz
Vyškov - Fotbalisté Vyškova v 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Varnsdorfem 2:0. V prvním poločase poslal domácí do vedení Kanakimana. Těsný výsledek trval až do 74. minuty, kdy zvýšil vedení domácích Lacík.
33' Kanakimana
74' Lacík
bez branek
30' Lahodný
66' Michal
82' Rudnytskyy
90+2' Samko
Sestavy
Kinský – Ilko, Srubek, Matys, Oulehla – Štěpánek (66. Cabadaj), Lahodný – Kanakimana (90. Kratochvíla), Alégué Elandi (90. Klesa), Dao (33. Fofana) – Vintr (66. Lacík).
Na lavičce: Kvapil, Dweh
Trenér: Jan Trousil
Vaňák – Richter, Kouřil, Kubista, Radosta – Bláha, Michal (67. Kříž), Ludvíček (80. Vachoušek), Ondráček (55. Samko), Schön – Tanko (80. Rudnytskyy).
Na lavičce: Šerák, Pajkrt
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Volek - Podaný, Mojžíš • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 520

Komentář

V prvním poločase se hrál hodně silový fotbal, kdy se neobjevovaly žádné výraznější momenty. Se svými ubojovanými šancemi tak neuspěl hostující Tanko ani vyškovský Vintr, jejichž střely z nadějných míst neměly gólové parametry. Skóre se však přece jen měnilo – po půlhodině hry poslal míč o brankovou konstrukci za záda brankáře Bienvenue Kanakimana a Vyškov vedl 1:0.

Do konce poločasu se mohl výsledek měnit ještě jednou, a to ve prospěch Varnsdorfu. Ve 41. minutě udělal hezkou kličku Tanko, nicméně trefil jen před ním stojícího protivníka. Právě velký počet střel do bloků znamenal, že domácí fotbalisté drželi vedení i na prahu druhé půle.

Po přestávce se ale ujal iniciativy Varnsdorf a snažil se vybojovat aspoň remízu. A velmi dobrá šance se jim naskytla kolem 60. minuty, kdy domácí gólman Kinský podběhl míč a nechal za sebou spoustu volného prostoru. Situaci ovšem hosté nevyužili, za což přišel o deset minut později trest. Na 2:0 totiž zvyšoval Barnabáš Lacík po skvělém sprintu Kanakimany, jenž mu zprava předal přesnou nahrávku do vápna.

Vyškov tak výsledek už nepustil a mohl se radovat z dalšího domácího vítězství. Díky němu svěřenci Jana Trousila přeskočili právě Varnsdorf a posunuli se na druhou příčku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Zato Severočechům momentálně náleží v tabulce čtvrtá pozice.