08.10.2022 | Petr Dejnožka | Zápas

Chrudim v zápase o šest bodů přetlačila Duklu

Foto: mfkchrudim.cz
Chrudim - Fotbalisté Chrudimi v 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zvítězili nad Duklou 2:1. Domácí šli do vedení po brance Závišky. Po necelé půlhodině hry obdržel červenou kartu hostující trenér Rada. Záhy na 1:1 srovnal Buchvaldek. O vítězství domácích rozhodl ve druhém poločase Jedlička. Před utkáním měly oba týmy shodně 14 bodů, Chrudim díky vítězství Dukle odskočila.
23' Záviška
74' Jedlička
31' Buchvaldek
35' Firbacher
66' Koželuh
64' Ullman
77' Matějka
90+3' Piroch
Sestavy
Floder – Hašek, Jančura, Míka, Skwarczek (89. Harušťák), Koželuh – Záviška, Řezníček, Kejř (85. Kesner), Vrána (71. Juliš) – Firbacher (71. Jedlička).
Na lavičce: Mach, Bauer, Látal
Trenér: Radek Kronďák
Šťovíček – V. Svoboda (59. Šebrle), Peterka, Piroch, Ullman, Hrubeš (83. Moulis), Barac (83. Huf), Havelka, Kim (71. Adediran), Buchvaldek, Matějka.
Na lavičce: Čtvrtečka, Holiš, Uhlíř
Trenér: Petr Rada
Rozhodčí: Všetečka - Mokrusch, Černoevič • Stadion: Stadion Za Vodojemem • Diváci: 1020

Komentář

Souboj mezi Chrudimí a Duklou Praha od začátku přinesl mnoho zajímavých momentů. Po čtvrthodině hry se mohli chrudimští fotbalisté dostat do vedení, jenže Míka při svém prvním startu v nové sezoně poslal balon je do boční sítě. Ve 23. minutě se již skóre měnilo. Na centr z rohového praporku si naskočil Jan Záviška a s velkým přispěním hostujícího gólmana dostal míč do hostující sítě - 1:0!

А s Duklou to o chvíli později vypadalo ještě hůře. Trenér Petr Rada totiž neuposlechl žluté napomenutí, dostal po půlhodině hry červenou kartu a byl poslán na tribunu. Jeho týmu to ale neuškodilo, právě naopak. Několik vteřin po vyloučení poslal míč přímo do růžku Floderovy branky Lukáš Buchvaldek a stanovil tím poločasové skóre na 1:1.

Po přestávce se obraz hry příliš neměnil, více byli na míči chrudimští fotbalisté, kteří se snažili o vstřelení rozhodujícího gólu. Hrozila také Dukla, především z rychlých protiútoků, ale dobře pracující obrana domácích je k výraznějším šancím nepouštěla. A tak přišlo v 74. minutě rozhodnutí celého utkání. Skvělou práci Jančury na levé straně přetavil ještě hezčím zakončením pod břevno ve vítěznou trefu Tomáš Jedlička - 2:1!

Hosté do konce duelu moc nestihli, kromě červené karty Matějky. V největší šanci na vyrovnání se ocitl chvíli před koncem střídající Adediran, ale Floder jeho stoprocentní šanci zneškodnil. Chrudim vyhrála potřetí v řadě a v průběžné tabulce jí patří pátá pozice.