09.10.2022 | Josef Janda | Zápas

Táborsko slaví třetí domácí triumf v řadě, Třinec porazilo 2:1

Foto: fctaborsko.cz
Tábor – Fotbalisté Táborska zaznamenali v nedělním utkání 11. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY třetí domácí vítězství za sebou. Tentokrát zdolali svěřenci Romana Nádvorníka Třinec. Skóre zápasu otevřel už v 5. minutě Martin Nešpor, na něhož krátce před půlhodinou hry navázal Sy Babacar. Na konečných 2:1 v závěru korigoval Dominik Straňák. SILON se v tabulce dostal před svého slezského soupeře na dvanácté místo. Třinec je o dva body zpátky třináctý.
5' Nešpor
29' Babacar
84' Straňák
43' Bezpalec
90+2' Plachý
27' Brak
55' Hýbl
69' Holík
71' Kateřiňák
75' Foltyn
77' Straňák
Sestavy
Zadražil – Plachý, Navrátil, Bederka, Tusjak – Kone, Varačka (90+4. Alexandr), Bezpalec, Babacar – Nešpor (77. Kosek), Ledecký (61. Kopřiva).
Na lavičce: Kotek, Mezera, Provazník, Šplíchal
Trenér: Roman Nádvorník
Hasalík – Straňák, Foltyn, Hýbl (71. Tandara), Brak – Habusta, Holík, Kateřiňák (80. Samiec), Gembický (71. Obadal), Szewieczek – Juřena.
Na lavičce: Kerl, Buryan, Machuča
Trenér: Martin Zbončák
Rozhodčí: Machálek – Mikeska, Pospíšil • Stadion: Hřiště v Kvapilově ulici • Diváci: 667

Komentář

Zápas mezi Táborskem a Třincem začal sérií rohových kopů domácích. Třetí roh v řadě už Táborští v 5. minutě využili k vedoucímu gólu. Ve zmatku před brankou se u tyče zorientoval nejlépe Martin Nešpor a poslal domácí do vedení 1:0.

Táborský náskok mohl navýšit Luboš Tusjak, který dostal milimetrový pas za obranu. Hasalík situaci dobře vyhodnotil, vyběhl před vápno a byl u míče o chvilku dřív než Tusjak. Gólman Hasalík odhlavičkoval vysoký míč mimo nebezpečí a udržel pro hosty pouze jednobrankovou ztrátu.

První žlutou kartu zápasu dostal Vojtěch Brak v 27. minutě za ostrý faul na Babacara unikajícího po levém křídle. Táborský fotbalista se nechal ošetřit a vše si vynahradil hned za dvě minuty. Varačkův centr zprava našel na přední tyči právě Sy Babacara, jehož teč hlavou skončila v třinecké síti.

Vedení domácího celku 2:0 mohl do poločasu vylepšit ještě Michal Bezpalec, jeho střela po zemi ze střední vzdálenosti ovšem třineckou branku minula. Hosté se dostávali v první půli do šancí obtížně a žádnou gólovou příležitost si nevypracovali.

Po změně stran nastoupili Třinečtí velmi aktivně, nicméně k pořádnému zakončení se opět dostat nedokázali. Dvacet minut před koncem zápasu se po nadějné akci v táborském vápně dožadovali penalty, jejich verbální snaha však vyústila pouze v žlutou kartu pro Holíka.

Třinec se nakonec přece jen gólu dočkal, v závěru zápasu skončil tlak hostů kontaktní trefou. Dominik Straňák poslal střelu po zemi, na kterou Zadražil nedosáhl. Rozhodčí nastavil pět minut, v nichž mohli hosté ještě ztrátu dotáhnout, nicméně Táborsko si vedení pohlídalo a porazilo Třinec 2:1.