09.10.2022 | Michal Nussbauer | Zápas

Béčko Sparty si rozdělilo body s Líšní za bezbrankovou remízu

Foto: sparta.cz
Praha - Fotbalisté B-týmu pražské Sparty remizovali v 11. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Líšní 0:0. První poločas byl na šance bohatý a blíže měli k vstřelení gólu hosté, jenže brankář Vorel svůj tým podržel. Ve druhé půli se hra přelévala ze strany na stranu, ale bez výraznější šancí. Líšeň se díky získanému bodu osamostatnila na čele tabulky.
bez branek
bez branek
bez karet
72' Sokol
Sestavy
V. Vorel – Mejdr (46. Vindheim, 72. Jonáš), Panák, Večerka, Horák – Sáček, Kaštánek – Minčev, Karabec (66. Holoubek), Pudhorocký – Juliš (86. Schánělec).
Na lavičce: Nalezinek, Ambler, Kuchař
Trenér: Michal Horňák
Vajner – Pašek, Laczkó, Černín, Lutonský – A. Čermák – Ulbrich (79. Weber), Matocha (90+2. Bednář), Machalík (90+2. Otrísal), Sokol (72. Reteno Elekana) – Zikl (79. Vandas).
Na lavičce: Veselý
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Orel - Dobrovolný, Vyhnanovský • Stadion: Seifertova ulice • Diváci: 415

Komentář

Rezerva Letenských nasadila do základní sestavy hned sedm hráčů, kteří jsou za normálních okolností členy A-týmu, k dispozici byli například Filip Panák, Adam Karabec nebo Lukáš Juliš. I přes to ale jako první zahrozili hosté, když se krátce po zahajovacím hvizdu opřel Martin Zikl do centru Milana Lutonského. Dobrým zákrokem se ale prezentoval Vojtěch Vorel, další sparťanská posila z prvoligového kádru.

O čtvrt hodiny později měli blízko k otevření skóre utkání domácí, Daniel Horák našel pěknou přihrávkou z levé strany nabíhajícího Petra Pudhorockého. Kapitán rezervy Sparty zakončil z první k tyči a někteří fanoušci již zvedli ruce nad hlavu, fantastický reflexivní zásah Tomáše Vajnera jim ale radost překazil.

Do konce prvního dějství se toho sice již mnoho neudálo, druhé bylo ale na zajímavé situace ještě chudší. Nejblíže ke gólu byl v 50. minutě Karabec, který individuálně pronikl až před Vajnera a následně šel k zemi po souboji s Davidem Machalíkem, píšťalka sudího Pavla Orla ale zůstala němá. Ve zbytku utkání kralovali i přes četné centry na té či oné straně ve vzduchu stopeři obou celků a žižkovská Seifertka tak žádnou další brankovou příležitost neviděla. Poměrně ospalé utkání tedy skončilo bezbrankovou remízou a dělbou bodů.

Líšeň si tak udržela první pozici v druholigové tabulce, přeskočit ji ale může Příbram, pokud zvítězí v odpoledním utkání proti Vlašimi. Béčko Sparty zatím zůstává jedenácté, také ale může ještě klesnout po dalších dohrávkách jedenáctého kola.