15.10.2022 | Petr Komárek | Zápas

Třinec v deseti dokázal vyrovnat a doma proti Jihlavě zastavil sérii porážek

Foto: fotbaltrinec.cz
Třinec – Fotbalisté Třince remizovali ve dvanáctém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY s Jihlavou 1:1 a po třech prohrách dokázali bodovat. Vysočina pod Javorovým vedla od 28. minuty díky trefě Křivánka. Slezané vyrovnali ve druhé půli, i když od 66. minuty hráli bez vyloučeného Juřeny. Dvacet minut před koncem se ve druhém zápase v řadě prosadil stoper Straňák. Vysočina si podruhé za sebou připsala nerozhodný výsledek a v neúplné tabulce se posunula na deváté místo. Třinec zůstal třináctý. Oba týmy také prodloužily čekání na výhru, které trvá od posledního srpna.
70' Straňák
28' Křivánek
66' Juřena
89' Holík
46' Zoubele
81' Křivánek
90+2' Araujo-Wilson
Sestavy
Hasalík – Jursa, Brak, Straňák, Szewieczek (66. Samiec) – Habusta, Foltyn – Holík (90+1. Machuča), Kateřiňák, Kania (76. Tandara) – Juřena
Na lavičce: Kerl, Buryan, Obadal
Trenér: Martin Zbončák
Jágrik – T. Svoboda, Vedral, Piško, Peřina – Shudeiwa (83. L. Fila), Tureček – Selnar (71. Lacko), Křivánek, Ogiomade (83. Křehlík) – Zoubele (67. Araujo-Wilson)
Na lavičce: Soukup, Christodoulou, Gabriel
Trenér: Jan Kameník
Rozhodčí: Krejsa – Kotalík, Matoušek • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 312

Komentář

Po deseti minutách zahrozili hosté. Selnarovu kolmou nahrávku převzal Nigerijec Ogiomade, jeho pokus na vzdálenější tyč nohou zneškodnil třinecký brankář Hasalík. Jihlava udeřila krátce před půlhodinou hry. Radek Křivánek se ocitl s míčem ve volném prostoru a zamířil přesně k pravé tyči domácí brány.

Slezané mohli vzápětí vyrovnat, Kania ale Jágrikovu branku těsně minul. Na druhé straně nevyužil velkou šanci na zvýšení náskoku Ogiomade. Po Křivánkově průniku nedokázal zblízka poslat balon do odkryté branky. Aktivní Křivánek pak připravil střeleckou pozici Zoubelemu, který mířil o kousek vedle Hasalíkovy levé šibenice.

Podobně dopadl na začátku druhé půle také Ogiomade, který zakončil zpoza pokutového území. Následně to zdálky zkusil Selnar a Hasalík musel míč letící k levé tyči vyrazit mimo branku. Příležitost na smazání jednobrankové ztráty poté promarnil domácí kapitán Habusta. Po centru z levé strany se mu na zadní tyči nepodařilo usměrnit balon do sítě.

V 66. minutě fauloval při jihlavském protiútoku Juřena Křivánka a od rozhodčího Krejsy viděl rovnou červenou kartu. Třinec však v oslabení zanedlouho srovnal. Z hranice šestnáctky se s pomocí tyče prosadil stoper Dominik Straňák, který skóroval také v minulém kole na hřišti Táborska. Vysočina mohla jít v závěru znovu do vedení. Svoboda odcentroval na střídajícího Araujo-Wilsona, útočník z Trinidadu a Tobaga ale hlavou domácí bránu netrefil.