29.10.2022 | Petr Komárek | Zápas

Líšeň čtyřikrát využila přesilovku, o výhře v Třinci rozhodla do přestávky

Foto: sklisen.com
Třinec – Fotbalisté Líšně po domácím zaváhání proti Prostějovu porazili ve 14. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Třinec 4:0. Slezané hráli od 13. minuty bez vyloučeného kapitána Foltyna. Skóre otevřel z nařízené penalty Čermák a další góly hostů přidali v první půli Černín a Ulbrich a po přestávce střídající Zikl. „Marvani“ bodovali v sedmém z dosavadních osmi venkovních zápasů a vrátili se na první průběžné první místo tabulky. Sesadit je může Příbram, která odpoledne nastoupí proti Jihlavě. Třinec doma nevyhrál od konce srpna a je dvanáctý.
bez branek
15' Čermák (pen)
23' Černín
38' Ulbrich
83' Zikl
13' Foltyn
72' Hýbl
18' Machalík
Sestavy
Hasalík – Szewieczek (84. Buryan), Foltyn, Brak, Hýbl – Machuča, Holík – Omasta (63. Tandara), Kateřiňák, Gembický (69. Obadal) – Samiec
Na lavičce: Kerl, Klocek, Klocek
Trenér: Martin Zbončák
Vajner – Pašek, Černín (86. M. Jeřábek), Laczkó, Lutonský – A. Čermák – Ulbrich (72. Reteno Elekana), Matocha, Machalík (69. Weber), Sokol (86. Bednář) – Vandas (72. Zikl)
Na lavičce: Marek, Otrísal
Trenér: Petr Maléř
Rozhodčí: Rouček – Hádek, Žurovec • Stadion: Stadion Rudolfa Labaje • Diváci: 412

Komentář

Na konci úvodní pětiminutovky zahrozila Líšeň. Na přihrávku Vandase si do vápna naběhl Matocha a Hasalík musel balon letící k tyči vyrazit mimo branku. Zanedlouho měl práci také jeho protějšek Vajner. Po Kateřiňákově pasu do běhu a Omastově sklepnutí vytěsnil na roh střelu Holíka.

Zásadní moment utkání přišel už ve 13. minutě. Rozhodčí nepřerušil hru, i když na útočné polovině zůstal ležet domácí Kateřiňák. Čermáka pak v pokutovém území fauloval kapitán Třince Foltyn a za svůj zákrok viděl rovnou červenou kartu. Jihomoravané zároveň kopali penaltu, kterou zakončením do pravé poloviny branky proměnil sám postižený Adrián Čermák.

Slezané mohli navzdory oslabení vzápětí vyrovnat. Do míče se krátce po rozehrání opřel překvapivě z poloviny hřiště Kateřiňák a trefil břevno Vajnerovy branky. Líšeň zvýšila vedení po rohovém kopu ve 23. minutě. Na centr Matochy si na přední tyč naběhl stoper Jakub Černín a hlavou s pomocí brankové konstrukce skóroval.

Zanedlouho přišla další šance hostů. Matocha mohl k asistenci přidat i gól, zblízka ale mířil pouze do Hasalíka. „Marvani“ se potřetí radovali až ve 38. minutě. Matocha tentokrát znovu nahrával a jeho nabídku usměrnil do sítě Tom Ulbrich.

Stejný hráč se pokoušel uspět také po hodině hry. To převzal balon od Lutonského, branku ale přestřelil. O čtvrtý gól Líšně se v 83. minutě postaral Martin Zikl, střídající útočník poslal míč přesně k pravé tyči Hasalíkovy brány. Těsně před koncem se ještě dostal do šance Laczkó, po křížném pasu od Matochy však zakončil mimo.