04.11.2022 | Igor Mainka | Zápas

Karviná si poradila s Varnsdorfem a prodloužila domácí sérii výher

Foto: mfkkarvina.cz
Karviná - Fotbalisté Karviné porazili v 15. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY Varnsdorf 1:0 a doma zvítězili počtvrté v řadě. Jediný gól pátečního zápasu mezi šestým a třetím týmem tabulky vstřelil po deseti minutách hry záložník Slezanů Málek. MFK se díky tomu v neúplné tabulce posunul před Severočechy, ti na něj momentálně ztrácejí bod.
10' Málek
bez branek
40' Žídek
45+1' Schön
85' Richter
Sestavy
Neuman – Mikuš, D. Krčík, Soukeník, Žídek – Boháč (81. Šindelář), Budínský – Memič (81. Rezek), Málek (87. Ezeh), Bartl (66. Zedníček) – Durosinmi
Na lavičce: Ciupa, Krčík, Rolinek
Trenér: Radomír Korytář
Vaňák – Richter, Kouřil, Kubista, Radosta – Zbrožek (59. Samko), Bláha – Schön, Kříž (84. Vachoušek), Rudnytskyy (71. Ludvíček) – Tanko
Na lavičce: Šerák, Michal, Pajkrt
Trenér: Miroslav Holeňák
Rozhodčí: Krejsa – Matoušek, Vyhnanovský – Kotala • Stadion: Městský stadion Karviná • Diváci: 876

Komentář

Karvinští fotbalisté nastoupili k poslednímu domácímu zápasu v podzimní části F:NL bez vyžlucených Ciencialy, Žáka a Papadopulose. Šanci dostali od úvodní minuty Adam Krčík a Sebastián Boháč. Hostující trenér Holeňák udělal po remíze s Chrudimí pouze jednu změnu. Vykartovaného Ondráčka zastoupil Kříž.

Zápas nabídl velmi zajímavou podívanou už od úvodní minuty. V 5. minutě zachránilo Varnsdorf od inkasovaného gólu břevno po střele Málka. Tentýž hráč se dočkal za dalších pět minut, ale ještě předtím zahodili dobré příležitosti Durosinmi a Schön, kterého vychytal gólman Neuman. V 10. minutě Slezané udeřili z brejku. Přihrávku Durosinmiho usměrnil k levé tyči zmíněný Jaroslav Málek a Karviná vedla.

Inkasovaný gól třetí tým soutěže nezlomil a družina trenéra Holeňáka si dál vytvářela šance. Radostovu střelu po přihrávce Tanka zneškodnil Neuman. Stejný gólman nemusel zasahovat ve 30. minutě, kdy jen očima sledoval prudký, ale nepřesný pokus Rudnytskyyho. Výčet šancí první půle uzavřela příležitost ukrajinského záložníka, který využil trochy volného prostoru, ale vybíhající Neuman jeho střelu vyrazil.

Druhý poločas probíhal ve stejném duchu jako ten první. Varnsdorf byl aktivnější, měl častěji míč na kopačkách, ale už si nevypracoval tolik gólových příležitostí. Domácí zahrozili dvakrát. V 56. minutě střela Bartla z otočky proskákala vedle tyče. O devět minut později zvedali ruce nad hlavu Severočeši, ale Tanko trestuhodně z bezprostřední blízkosti orazítkoval tyč karvinské branky. Volný míč pak přiklepl na brankovou čáru gólman Neuman.

Další příležitost měli hráči v černých dresech v 73. minutě. Radostův centr z levé strany na zadní tyč našel hlavu Kouřila, ale varnsdorfský dlouhán svůj bývalý klub gólově nepotrestal. Deset minut na to zahrozil Budínský. Karvinský středopolař zatočil přímý kop do pravého horního rohu, kam vylétl gólman Vaňák a střelu vytáhl nad břevno.

Když pak Kouřil napálil přímý kop do zdi a v nastaveném čase střídající Vachoušek vystřelil přímo do připraveného Neumana, bylo jasné, že tři body zůstanou v Karviné. Slezané tak navázali na předchozí domácí vystoupení a na svém stadionu zvítězili pošesté ze sedmi zápasů. Varnsdorf může být spokojen s předvedenou hrou, ta mu ale bodový zisk nepřinesla.