13.11.2022 | Aleš Strouha | Zápas

Béčko Slavie dvakrát vedlo, nakonec si s Táborskem rozdělilo bod za remízu 2:2

Foto: slavia.cz
Praha – Rezerva pražské Slavie remizovala v nedělním dopoledním utkání 16. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:2 s Táborskem. Sešívání po gólech Šuberta a Šmigy dvakrát vedli, hosté ale vždy dokázali prostřednictvím Babacara kvapně reagovat. Pražané přesto bodovali potřetí v řadě a dostali se v tabulce na předposlední pozici před Vlašim. Táborsko prodloužilo sérii bez porážky na čtyři kola a je deváté.
5' Šubert
67' Šmiga
15' Babacar
80' Babacar
52' Planka
51' Babacar
76' Bederka
Sestavy
Dvořák – Trédl, Nikl, Hunal, Labík – Šubert, Kopáček, Planka – Beran, Šmiga (90+3. Osuagwu), A. Pudil (46. Singhateh)
Na lavičce: Kolodziej, Pudil, Alrashdi, Žitný, Biegon
Trenér: Marek Jarolím
Zadražil – Plachý, Bederka, Navrátil, Tusjak – Babacar (90+3. M. Šplíchal), Alexandr, Varačka (73. Kone), Kopřiva (73. Kosek) – J. Mach, Ledecký (83. Bezpalec)
Na lavičce: Chára, Kotek, Mezera
Trenér: Roman Nádvorník
Rozhodčí: Opočenský – Kotalík, Leška • Stadion: Sportovní areál Na Chvalech • Diváci: 395

Komentář

Za mlhavého počasí začala zápas mnohem lépe domácí Slavia, která se hned v 5. minutě hry dostala do vedení. Na hranici vápna si udělal prostor Martin Šubert a jeho povedená rána levou nohou zamířila do horního rohu Zadražilovy brány. Hosté našli ale odpověď velmi rychle. V probíhající 15. minutě poslal Ledecký do vápna exkluzivní centr na hlavu Sy Babacara a ten bez problémů srovnal na 1:1.

Hosté mohli vývoj zápasu otočit ve 21. minutě, kdy po dalším centru hlavičkoval Mach, míč ale z gólové pozice poslal těsně mimo. Domácí mladíci hráli sice aktivně, ale do velkých šancí se prakticky nedostávali. Naopak pět minut před koncem poločasu byl v další střelecké pozici Jan Mach, jeho lehce tečovaný pokus skončil vedle pravé tyče Dvořákovy brány.

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe domácím. Ti měli hned ve 46. minutě velkou gólovou příležitost, když Jan Trédl pokusem zpoza vápna napálil míč do tyče hostující brány. Po hodině hry měl další velkou šanci Šubert, ale skóre se změnilo až v 67. minutě. Béčko Slavie bylo za velkou aktivitu v úvodu druhé půle odměněné gólem Daniela Šmigy, který se nejlépe zorientoval v pokutovém území a ranou k tyči vrátil sešívaným vedení.

Ani gól na 2:1 ale nakonec ke třem bodům domácím nestačil. V probíhající 80. minutě totiž střídající Kone vyslal do brejku Sy Babacara a ten mohl buď přihrát před odkrytou bránu Ledeckému, a nebo vystřelit. Zvolil druhou možnost a tvrdou ranou na přední tyč srovnal na 2:2. V závěrečné desetiminutovce se oba celky již soustředily hlavně na defenzivu. Gól nepadl, a utkání tak skončilo dělbou bodů.