12.11.2022 | Tadeáš Mima | Zápas

Vyškov zvítězil nad B-týmem Sparty a letošní rok zakončil na barážové pozici

Foto: Tobiáš Mima (mfkvyskov.cz)
Drnovice - Fotbalisté Vyškova porazili v 16. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY rezervu Sparty 3:1 a bodovali pošesté za sebou. Svěřenci trenéra Trousila uspěli díky gólům Vintra ze začátku zápasu, střídajícího Lacíka z 55. minuty a Kanakimany z nastavení druhé půle. Pražané pouze snížili v 83. minutě zásluhou Horáka a prohráli čtvrté z posledních pěti utkání. Vyškov se v neúplné tabulce posunul na druhé místo. Příčky zaručující účast v baráži o FORTUNA:LIGU už letos neopustí ani v případě nedělní výhry Líšně nad Varnsdorfem.
5' Vintr
55' Lacík
90+1' Kanakimana
83' Horák
55' Fofana
82' Alégué Elandi
28' Váňa
66' Ševínský
Sestavy
Kinský – Němeček, Matys, Srubek, Ilko – Lahodný, Štěpánek (75. Jambor) – Kanakimana (90.+1 Klesa), Fofana (63. Moučka), Alégué Elandi – Vintr (46. Lacík)
Na lavičce: Kvapil, Cabadaj, Dao
Trenér: Jan Trousil
Tůma – Váňa, Kukučka, Ševinský, Večerka – D. Horák, Goljan (63. O. Novotný), Ambler, Vácha (81. Gedeon), Pudhorocký – Schánělec
Na lavičce: Nalezinek, Hodouš, Horák, Jonáš
Trenér: Michal Horňák
Rozhodčí: Kotala – Kotík, Žurovec • Stadion: Sportovní areál Drnovice • Diváci: 1024

Komentář

Do utkání vstoupil perfektně Vyškov, když se střelecky prosadil již v páté minutě Ondřej Vintr. Tomu se podařilo šikovně dostat za defenzivní linii soupeře a po zemi překonal vyběhnutého brankáře. Těsně před gólmanem se naskytla další šance domácím ve dvacáté minutě v podání Kanakimany, jenže jeho pokus letěl o kus nad břevno.

Také sparťané se dostávali dopředu, ale žádná akce nebyla pro Vyškov kritická. Jihomoravané tak udeřili podruhé krátce po poločasové pauze – trefil se střídající Barnabáš Lacík. Definitivní pojistku na výhru mohli domácí přidat po hodině hry, nicméně velký tlak nezužitkoval ani jeden z hráčů ve vápně a finální rána Fofany šla úplně mimo.

Sparta B nakonec ještě vycítila šanci s výsledkem něco udělat, a tak v závěrečné desetiminutovce vsítil kontaktní gól Daniel Horák. Ten sice zdárně překonal brankáře, ovšem Vyškov si finiš utkání dobře pohlídal. V posledních sekundách přidal třetí domácí gól Bienvenue Kanakimana, který umístil balon pod břevno a potvrdil vítězství MFK.

Vyškov se tak aspoň prozatím vyhoupl na druhou příčku F:NL. Zato rezerva Sparty zůstává i nadále namočena v bojích o udržení.