13.11.2022 | Martin Augustin | Zápas

Vlašim se s podzimní částí rozloučila výhrou nad Karvinou, Slezané dohrávali v deseti

Foto: Kristýna Hejnová (fcsbvlasim.cz)
Vlašim – Fotbalisté Vlašimi porazili v 16. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY 2:1 Karvinou. Tým, jenž byl dlouho na posledním místě tabulky, bodoval už pošesté v řadě a polepšil si díky trefám Michala Hoška a Johna Solomona na dvanáctou příčku. Druhý jmenovaný vstřelil vítězný gól jen dvě minuty poté, co musel trávník opustit po druhé žluté kartě hostující Dávid Krčík, jenž se v úvodní půli zároveň postaral o jediný zásah Slezanů.
7' Hošek
75' John
21' Krčík
58' Onije
62' Heppner
82' Halinský
33' Zedníček
68' Krčík
73' Krčík
88' Ezeh
Sestavy
Vágner – Hošek, Halinský, Lehoczki, Heppner – Suchan – Solomon (90+3. Zinhasović), Onije, Rigo, Smejkal (89. Langhamer) – Horský (69. Toula)
Na lavičce: Kolář, Lehovec, Janda, Ugwu
Trenér: Martin Hyský
Neuman – Mikuš, D. Krčík, Soukeník, Cienciala (66. Rezek) – Budínský, Žák – Memić (76. Bartl), Málek (76. Šindelář), Zedníček (82. Ezeh) – Durosinmi
Na lavičce: Ciupa, Krčík, Boháč
Trenér: Radomír Korytář
Rozhodčí: Kvítek – Šimáček, Mojžíš • Stadion: Stadion v Kollárově ulici • Diváci: 402

Komentář

Po úvodním oťukávání se jako první osmělila domácí Vlašim. V 7. minutě přišel rychlý protiútok, který táhl Solomon, jenž u šestnáctky posunul míč doprava na Michala Hoška a jeho střela doskákala až ke vzdálenější tyči. Středočeši pak měli další příležitosti na navýšení náskoku. Rána Smejkala těsně minula vzdálenější tyč a o chvíli později protáhl hostujícího gólmana z podobné pozice Suchan.

Domácí pak nevyužitých šancí mohli litovat, jelikož ve 21. minutě udeřila z první nebezpečnější situace Karviná. Po rohovém kopu balón zblízka doklepl do sítě Dávid Krčík. Ve zbytku poločasu už stojí za zmínku jen pohotová střela vlašimského Riga po odraženém míči, kterou vyrazil na roh Neuman.

Druhý poločas začal velkou příležitostí domácího kapitána Suchana, který sám před Neumanem přestřelil a v gestu zmaru pak padl na trávník, kde schoval hlavu do dlaní. Po hodině hry naopak mohli skórovat Karvinští. Po standardní situaci následoval závar, po němž se na penaltě dostal k míči Žák. Brankář Vágner už byl mimo, ovšem střelu hostujícího záložníka vychýlil mimo jeden z obránců.

Poté se blýskl hostující brankář Neuman, jenž vytáhl nad bránu hlavičku Solomona po Suchanově standardce. V 73. minutě přišel klíčový moment duelu v podobě vyloučení hostujícího Dávida Krčíka, jenž vyfasoval druhou žlutou kartu za faul na půlce. O chvíli později se Vlašimští radovali, když Onije nahrál na pravou stranu šestnáctky Johnu Solomonovi a ten křížnou přízemní střelou nedal gólmanovi MFK šanci.

Oslabená Karviná pak už neměla síly na to, aby i v deseti Vlašim zatlačila. Domácí naopak kontrolovali míč na útočné polovině a několikrát mohli potvrdit své vedení. Smolařem utkání byl zejména kapitán Suchan, kterému gól nebyl přán. Vlašimský ofenzivní záložník neskóroval z dorážky po Onijeho střele a již v nastavení ho v souboji tváří v tvář vychytal Neuman. Toho pak nepřekonal ani Solomon.

Domácí už to však mrzet nemuselo. Utkání dotáhli k vítězství 2:1 a přezimují mimo pásmo sestupu. To Karviná si dalším venkovním nezdarem komplikuje boj o postup mezi elitu.